PRIZOVITE NJEGOVO IME

"Iscrpljen sam i satrven posve, stenjem od jecanja srca svojega. O Jahve, sve su mi želje pred tobom, i vapaji moji nisu ti skriveni" (Ps 38,9,10).

Jeste li očajni poput Davida? Jeste li se zatvorili nasamo s Gospodinom te pali na svoje lice vapeći mu? Mlitava, mirna, lijena molitva neće postići ništa. Ako ne rasterećujete svoju dušu Bogu, ne želite zapravo iscjeljenje – želite van!

Morate glasno vapiti kao David: "Gospodine, čuj moju molbu! Neću te pustiti dok mi ne odgovoriš!"

Dopustite da vam ilustriram kakav je David očaj imao. Zamislite da ste na putu kuću i kad skrenete iza ugla u svoju ulicu, vidite vatrogasna kola parkirana ispred vaše kuće. Crni dim izlazi kroz prozore i čitavo mjesto samo što nije završilo u plamenu, a znate da su vam supruga i djeca u klopci.

Recite mi, kako mirni i tihi biste bili u tom trenutku? Kako dugo biste stajali ne čineći ništa, nadajući se da će se vatra ugasiti sama od sebe? Biste li sjedili i tiho molili: "Isuse, nadam se da ćeš ugasiti ovu vatru"? Ne! Ako biste imali ikakvu ljubav u svom srcu, pojurili biste kroz dim u svoj dom pokušavajući nešto učiniti.

Ako je vaš brak u problemu, onda vaša kuća gori – i vaš odnos će planuti. Ako dopustite da se ta vatra nastavi, sve ćete izgubiti.

Imate li, dakle, strah Božji u sebi u vezi sa svojim brakom? Jeste li opterećeni krivnjom i osudom nad svojom ulogom u tom rasulu? Ako je tako, ne pokušavajte olakšati svoju savjest. Bog vam šalje svoju snažnu riječ jer vas ljubi. On vas milosrdno upozorava pokušavajući vas probuditi prije nego se uništite. Trčite k njemu i revno molite. Svako iscjeljenje započinje hitnim prizivanjem njegova imena!