NE MALODUŠNE MOLITVE

Kao sluge Gospodnje, neprestano smo u opasnosti od neprijatelja. Naša ljubav za Isusa prijetnja je čitavom paklu i ne možemo poduzeti nikakvo sveto djelo bez nailaženja na raznorazne zamke koje nam postavlja sotona.

Nedavno me nazvala jedna bračna savjetnica: "Kamo god se u našoj crkvi okrenem, bračni parovi se razilaze", rekla je. "U tijelu Kristovu sad je doslovce pošast toga."

Čujem razne razloge za previranja u kršćanskim domovima: neusklađenost, nedostatak komunikacije, gubitak privlačnosti, nevjernost. Ali u stvari to je daleko više od toga. Iza svega toga je napad iz pakla protiv svetih Božjih.

Uzrok raspada domova među nekršćanima nije tajna. Ali među pravednima, svako takvo previranje ima uzrok. Razmislite o tome. Kako mogu posvećeni kršćani, koji godinama sjede pod svetim propovijedanjem, iznenada ne imati vlasti u svome domu? Svi oni dobro znaju da će Božja prisega saveza biti njihova snaga. Znaju da on obećava uništiti svaku sotonsku silu koja dolazi protiv njih. Dakle, zašto đavao nadvladava? Zašto je njihov brak pod neprestanom prijetnjom?

Ja vjerujem da je to zato što je barem jedan partner otvorio vrata sotonskoj obmani. Možda su oba dopustila neki kompromis u svoj život ili su se duhovno ulijenila. I sad je gnjevan đavao stekao utvrdu u njihovu srcu i domu.

Ako ste pod takvim napadom, trebali biste pitati što su i učenici pitali: "Učitelju, zašto mi nismo mogli istjerati one demone?" Isus je odgovorio da određeno demonsko ropstvo neće reagirati na polaganje ruku ili na jednokratnu mlaku molitvu. Takve utvrde tako su duboko ukopane da je jedini način kako bi se izbacile ustrajna molitva i post.

Međutim, crkva danas kao da je oslijepila na silu molitve. Na oči milijuna palo je pokrivalo. Sad kad se suoče s nevoljom, posljednje mjesto kamo se okreću je Isus. Odbacuju tajnu klijet te se umjesto toga okreću psihologiji, savjetnicima, knjigama, prijateljima – bilo kamo samo ne Gospodinu.

Ako kažete da je vaš brak uništen i želite da bude iscijeljen, pitam se koliko vremena provodite nasamo s Bogom? Koliko puta gasite televiziju na jedan sat samo da biste sjedili pred Isusom i rasteretili mu svoju dušu? Koliko obroka propustite da biste postili za svoj brak?
"Mnogo može molitva pravednika ako je žarka" (Jak 5,16).