HVALE VRIJEDNO SVJEDOČANSTVO by Gary Wilkerson

Živimo u vrijeme kad biblijska predskazanja postaju vidljiva stvarnost. Pavao je napisao da će u posljednje dane doći teška vremena na zemlju (vidi 2 Tim 3,1). Upravo sada događaju se stvari koje prije nekoliko godina ne bismo mogli ni zamisliti.

Isus je predskazao da će ljudi postati ljubitelji samih sebe, ljubitelji novca, puni mržnje i drskosti. Danas se naši nacionalni vođe ne mogu složiti u većini osnovnih principa. Ako se netko usudi spomenuti grijeh, nazvan je netolerantnim te ga se izopći. Kako se Božja Riječ gura na marginu kulture, grijeh sve više i više vlada.

Pastori osjećaju duhovno bombardiranje. Iz tjedna u tjedan saznajem da je još jedan brak u fazi raspadanja. Djeca režu vlastitu kožu jer se mrze. Droga se širi kao nikada. I sve je manje glasova pomoći, s obzirom da svaki mjesec 1500 pastora napušta službu.

Kao Kristovo tijelo, ne možemo biti slijepi na te stvari. Stari zavjet govori o Jisakarovim sinovima, grupi koja je imala spoznaju o vremenu te umješnost da zna kako se pozabaviti svijetom (vidi 1 Ljet 12,33). Može li se danas isto reći za Kristovo tijelo? Ako raspoznajemo vrijeme, znamo da ovo nije trenutak za polumjere. Jedini način da se pozabavimo svijetom je da ne dopustimo da crkva bude trgovina kao obično. Isus je rekao za određene demonske duhove: "Ova vrsta ne izlazi osim molitvom i postom" (Mt 17,21). U ova vremena, naše molitve moraju biti žarke – jer bez duhovne promjene stvari izgledaju previše bezbojno.

Isus nas je pozvao da usred tame budemo svjetlo. I evo naše poruke za takva vremena: "Veći je onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu" (1 Iv 4,4). Bog je učinio strahovita djela u životu svoga naroda i svaki od nas je pozvan navješćivati njegovu slavu kroz hvale vrijedno svjedočanstvo.
Kako izgleda hvale vrijedno svjedočanstvo? Evo na kakvu hvalu mislim: "A tko se hvali, u Gospodu neka se hvali" (2 Kor 10,17). Da bismo se hvalili hvalom o kojoj Pavao govori, moramo imati hvalu vrijednu Božje slave.