GOSPODINE, ČUJ GLAS MOJ

"Iz dubine, Jahve, vapijem tebi: Gospodine, čuj glas moj! Neka pazi uho tvoje na glas moga vapaja! Ako se, Jahve, grijeha budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al' u tebe je praštanje, da bi te se bojali" (Ps 130,1-4).

David je patio radi skandala koji je prouzročio u Izraelu. Njegov grijeh bih je otkriven i sav je svijet znao za njega. Njegov jad nad sramotom koju je uzrokovao bio je ogroman te je vruće molio Boga: "Ne daj da ruglo budem luđaku" (Ps 39,9).

Znam brojne kršćane koji su poput Davida. Ljube Isusa, ali strašno su sagriješili protiv svijetla koje su primili. Čuli su mnoge pravedne propovijedi, godinama dnevno čitali Bibliju, proveli bezbrojne sate u molitvi, međutim sagriješili su protiv svih Božjih blagoslova. Kako? Jer su imali grijeh koji ih je lako zavodio, s kojim se nikada nisu pozabavili!

S vremenom je njihov grijeh isključio njihovo zajedništvo s Isusom i sad im je Duh Sveti ukazao na njihovu naviku, držeći je pred njima. On ih je upozoravao: "Ne više – ovaj grijeh mora nestati! Neću žmirkati na ovo što radiš. Od sada nadalje imaš rok. Razotkrio sam ti tvoj grijeh, a ubrzo će možda biti razotkriven svijetu!"

Kad god sad ulaze u dom Božji, ne mogu ni glavu podići. I vape kao David: "Moji su grijesi toliki da se ne mogu izbrojiti! Moja grješnost ima vlast nada mnom, ne mogu čak podići ni lice prema nebu!"

Izgubili su svu radost, veselje i slobodu koju su jednom uživali. Nisu u stanju ni moliti ni pjevati s nekim životom ili snagom. I nose sa sobom veliki osjećaj neuspjeha. Postali su slabi, bolesni u duši, pognuti, spremni malaksati. A znaju da je sve to jer je njihov grijeh odrezao njihovo zajedništvo s Bogom!

Opisuje li to stanje vaše duše u ovom trenutku? Ako je tako, hvala Bogu za njegovo milosrđe. On u vas usađuje sveti strah Gospodnji!