VIDI ŠTO JE BOG UČINIO DANAS! by Gary Wilkerson

Poslanica Hebrejima spominje dvije vrste svjedočanstva. Svi mi više volimo prvu vrstu, kad su sveti osvajali kraljevstva, uništili neprijatelja, pogubili divove. Druga vrsta svjedočanstva potpuno je drukčija: kršćani su bili pilani, gladovali su, smrzavali se, skrivali u pećinama.

Danas je kršćanima lako živjeti od svjedočanstava drugih. Kako se često uhvatimo reći: "Jesi li čuo o duhovnom probuđenju u Africi?" "Crkva u Americi čini veliko djelo među siromašnima." "Naša crkva otvorila je vrata da bi dosegla ovisnike o drogi." Svakako, trebamo se radovati vjernosti onih koji nešto čine u Kristovo ime, ali Pavao odbija živjeti kroz djelo nekog drugoga: "Mi se ne hvalimo preko mjere – plodovima tuđeg truda. Ali se nadamo da ćemo s napretkom vaše vjere sve više i više rasti među vama, već prema veličini našega područja" (2 Kor 10,15).

Možda mislite da vaš život nije dostatan – da ne zaslužujete hvale vrijedno svjedočanstvo – ali nije u tome stvar. Sve se može promijeniti jednom jednostavnom molitvom vjere. Nedavno, baš prije nego sam propovijedao, jedna mi je žena u crkvi rekla nešto što se dogodilo toga tjedna. Nakon trideset osam godina ovisnosti o marihuani, Bog ju je oslobodio! To se dogodilo kroz jednostavan posjet dvojice laika propovjednika iz naše crkve. Dok su sjedili moleći s njom, primila je osvjedočenje u vezi s travom u svom stanu i odmah ju je izbacila.

Oslobođenje ove žene stvarno je i trajno. Ona je postigla hvale vrijedno svjedočanstvo Božje sile oslobađanja, a i dvojica propovjednika laika imaju svjedočanstvo. Bog ih je upotrijebio onako kako sami ne bi mogli osmisliti. Svi troje mogu reći: "Vidi što je Bog danas učinio među nama!"

Vjera počinje rasti u našem srcu s najmanjim početkom. Odjednom shvatimo da ono što je Bog učinio prošli tjedan može ponovno učiniti ovaj tjedan. Ja se želim pohvaliti da naša crkva ima snažne i učinkovite službe koje su se pokrenule upravo na taj način – jer je jedan pojedinac bio vjeran u pomaganju jednoj osobi. U svakom slučaju, djelo jednog vjernika popraćeno molitvom odvelo je do službe savjetovanja, službe milosrđa, službe učeništva i drugih službi. A jednako može biti istina za svakog vjernika. Dok gradimo povijest svjedočanstava, naša će vjera rasti da tražimo Boga za veće stvari.