BOG ŽELI DA NAŠ ŽIVOT BUDE OTVORENA KNJIGA

Bog želi da naš život bude otvorena knjiga. Zbog toga čezne da nas oslobodi svih skrivenih grijeha – svakoga nepoštenja, svakoga tajnog djela, prevare, laganja, obmane. Zbog toga Duh Sveti traži u nama sve ono što nije slično Kristu. A ako se doista želimo promijeniti, otvorit ćemo se za njegovo djelo u nama.

Možete zaboraviti na svaki savjet, svaku samopomoć ili obnovu odnosa dok ne iskusite Božju promjenu u svakom od tih područja. Sve odložite dok niste spremni odreći se svakoga skrivenog grijeha. Kad se podredite Riječi Božjoj i sili preobražaja Duha Svetog, nećete morati uvjeravati druge da ste se promijenili. Dok hodate u njegovoj istini, Duh Sveti preporučit će vas savjesti svakoga oko vas.

"… nego smo otklanjali skrivene načine rada kojih bi se trebalo stidjeti. Nismo živjeli lukavo niti izobličavali riječ Božju, već smo, naprotiv, otvorenim navješćivanje istine preporučivali sami sebe svakom savjesnom ljudskom sudu pred Bogom" (2 Kor 4,2).

Grčka riječ za preporučiti ovdje znači "Božje odobravanje". Pavao kaže: "Nećete morati nikoga impresionirati da ste se promijenili. Bog će djelovati na njihovu savjest, govoreći im iznutra: 'Ova osoba ima moj blagoslov i odobravanje.'"

Nikakav argument ne može pobiti unutarnji dokaz koji je Duh Božji stavio u vas. Zapravo, vaša promjena ili će utjecati na druge ili će im postati prijekor. Kristovo zračenje koje će izbijati iz vas pogodit će njihovu savjest. I upravo tada otkrit ćete silu da utječete na druge – kroz promjene koje su se dogodile u vama. Otkrit ćete da se odnosi obnavljaju i povratiti svoj duhovni autoritet u svom domu.

Više se nećete baviti promjenama koje se trebaju dogoditi u drugima. Umjesto toga, bit ćete tako ohrabreni promjenama koje Bog čini u vama da ćete shvatiti: "Gospodine, znam da je sve u tvojim rukama te se predajem tvojoj volji. Učini u meni što se mora učiniti."

Sad je vrijeme predati sve svoje situacije u njegove ruke. Zaboravite na pokušaje da se izbavite iz svojih kriza. Umjesto toga, usredotočite se na Božje promjene u vama dok vas čini pobjednikom. Ostanite u njegovoj Riječi, revno prizivajte njegovo ime i uzdajte se u Duha Svetog. Neka neprestani vapaj vašega srca bude: "Promijeni me, o Bože!"