GLAS GOSPODNJI JE SILAN

Ključ razumijevanja kako sotona djeluje protiv crkve Isusa Krista nalazi se u riječi pobuna. Jednostavno rečeno, pobuniti se znači ići protiv vlasti i autoriteta Riječi Božje. Kad je Lucifer objavio rat Bogu, pobunio se protiv riječi Svevišnjeg.

Morate razumjeti, Božja riječ je njegova sila. Kroz nju je stvorio svjetove. I kroz nju drži sunce, mjesec i zvijezde na mjestu. Njegova riječ sve je stvorila i nastavlja proizvoditi život. Svojom riječi Bog ruši kraljeve i podiže nacije. Kroz nju blagoslivlja i spašava, sudi i uništava (vidi Ps 29,3-9).

Sotonin cilj uvijek je iskušavati narod Božji da se pobuni protiv njegove riječi. On je posijao misli pobune u Adama i Evu, tako da su počeli razmišljati: "Znam što je Bog rekao, ali radit ću po svojoj vlastitoj volji." Te misli izazvale su pad čovječanstva.

Sotona je uspio posijati sjeme pobune i u Božji izabrani narod Izrael. Psalmist kaže da je Izrael bio "naraštaj buntovan, prkosan – naraštaj srcem nestalan i duhom Bogu nevjeran" (Ps 78,8). Pismo isto tako kaže za Izraela: "Ali vi niste htjeli onamo; pobunili ste se protiv naredbe Jahve, Boga svoga" (Pnz 1,26).
Morate znati da je Bog svim tim ljudima otkrio svoju riječ vrlo jasno. A ipak su se svi oni pobunili protiv nje. Zašto? Zaveo ih je zli.

Sotona će pokušati i vas kušati da se pobunite protiv riječi Božje. On zna da vas ne može dobiti kroz neka otvorena prosta iskušenja pa će uštrcati u vaš um istančane prijevare preplavljujući vam život bolima, nevoljama, borbama. I pokušat će spriječiti Božje blagoslove u vaš život, upravo kao što je spriječio Pavla u njegovoj službi.

Mnogi su pali kao plijen sotoninih istančanih prijevara. Psalmist kaže za takve vjernike: "… u mraku sjeđahu i u tmini, sputani bijedom i gvožđima, jer su se pobunili protiv riječi Božjih i prezreli naum Svevišnjega" (Ps 107,10-11).