BOG GOVORI JASNO

Bog nam i danas jasno govori. Njegov nebeski glas silno odzvanja širom zemlje i taj glas dolazi kroz Čovjeka – Isusa – koji sjedi s desne strane Ocu. Promotrite ove riječi iz Poslanice Hebrejima:

"Niste pristupili k nekom opipljivom brdu, ni gorućem ognju, ni tmurnim oblacima, ni oluji, ni odjekivanju trube, ni glasnim riječima kojih su slušatelji zamolili da im se više ne upravlja nikakav govor budući da nisu mogli podnijeti ove naredbe: 'Ako se i životinja dotakne gore, neka se kamenuje!' Onaj je prizor bio tako strašan da je sam Mojsije izjavio: 'Prestrašen sam i dršćem.'

Naprotiv, pristupili ste k Sionskoj gori, gradu Boga živoga, nebeskom Jeruzalemu: k bezbrojnim anđelima, svečanom zboru i sastanku prvorođenaca koji su upisani na nebesima, k Bogu, sucu svega, k dušama pravednika koji su učinjeni savršenima, k Isusu, posredniku Novoga saveza, i škropljeničkoj krvi koja govori bolje od Abelove.

Pazite da ne odbijete onoga koji vam govori! Jer, ako nisu izbjegli kazni oni što su odbili da slušaju onoga koji im je htio govoriti na zemlji, kako ćemo izbjeći mi ako odbijemo da slušamo onoga koji nam govori s nebesa! Njegov je glas onda potresao zemlju, a sad ovo obećava: 'Ja ću još jednom potresti ne samo zemlju nego i nebo.' Ovo 'još jednom' znači da će se promijeniti uzdrmane stvari, jer su stvorene stvarnosti, da ostanu one koje se ne mogu uzdrmati" (Heb 12,18-27).

Jeste li dobili sliku iz ovog odlomka? Kad je Bog govorio prvi put, narod je odgovorio: "Nemoj nam više govoriti s neba. Govori nam kroz čovjeka." I Mojsije je prorekao: "Upravo kao što ste tražili, Bog će vam podići proroka. On će u potpunosti biti čovjek – i govorit će vam riječi Božje."

Isus je bio taj obećani prorok. On je bio utjelovljen Bog, Gospodin u ljudskom tijelu. On je imao službu na zemlji kao čovjek i mnoštvo ga je svjedoka vidjelo kako uzlazi u nebo kao čovjek. Sad ima mistično tijelo, koje je njegova Crkva. Ali Isus je još uvijek čovjek načinjen od mesa, još uvijek suosjeća s nama u svemu kroz što prolazimo.

Danas, u ovim posljednjim danima, Bog još jednom govori s neba i kaže nam da će potresti sve što vidimo.