NEPREKIDNO SMO MIJENJANI

Svidjelo nam se ili ne, mi smo u procesu mijenjanja na ovaj ili onaj način. U duhovnom području ne postoji stvar kao što je puki opstanak; mijenjani smo – ili na dobro, ili na loše. Postajemo ili sličniji našem Gospodinu, ili sličniji svijetu – ili rastemo u Kristu, ili otpadamo.

Dakle, postajete li blaži i nježniji, sličniji Isusu? Pogledate li se svakoga dana trijezno u ogledalo i molite: "Gospodine, želim se promijeniti u tvoj lik u svakom području moga života"?

Ili je vaša gorčina pustila korijen pretvarajući se u pobunu i tvrdoću srca? Jeste li naučili zaštititi se od osvjedočavajučeg glasa Duha Božjeg? Izbacujete li sad iz sebe stvari za koje ste jednom mislili da ih jedan kršćanin nikada nije u stanju izgovoriti? Otvrdnjujete li izvan mogućnosti promjene?

Ako to opisuje vas, dopustite mi jasno reći: Nikada nećete primiti izbavljenje ako se ne promijenite. Vaš život samo će postajati zbrkaniji, a vaša situacija će se pogoršavati. Prestanite graditi svoj slučaj kriveći nekoga drugog ili opravdavajući samoga sebe. Bog vas neće susresti dok se ne probudite i ne priznate: "Ništa se za mene neće promijeniti ako se ja ne promijenim."

Vapite iskreno Gospodinu u molitvi: "Promijeni me, o Bože! Duboko kopaj u meni i pokaži mi gdje sam podbacio i odlutao. Izloži moj ponos, ljutnju, tvrdoglavost i grijeh. Pomogni mi da sve to odložim."

Koliko stručnjaka, savjetnika, usamljenih noći i besplodnih muka morate još podnijeti prije nego se probudite na tu istinu? Da bi se dogodilo ikakvo iscjeljenje ili obnova, morate preuzeti odgovornost. Vaše čudo ovisi o vašoj promjeni.

"Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba. Blizu je Jahve onima koji su skrušena srca, a klonule duše spašava. Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja" (Ps 34,18-20).