VJERA SE MORA UTEMELJITI NA RIJEČI

Bog je zabrinut što je njegov narod uzdrman u svojoj vjeri, što se ne želi pouzdavati u njega u svojim krizama. Ljubljeni, naš najgori grijeh je nespremnost vjerovati da će on učiniti što je obećao. To ga sablažnjava više od preljuba, bluda, zloporabe droge i alkohola ili bilo kojega drugog grijeha tijela.

Njegova Riječ kaže: "Gospodin zna kako izbaviti prave štovatelje iz kušnje" (2 Pt 2,9). "Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).

Ovi reci su ili istina ili laž. Ali ako su istina, moramo stajati na njima. Bog želi da smo u stanju reći: "Gospodine, ako umrem stojeći ovdje, daj da umrem s vjerom. Uzdam se u tebe da ćeš me provesti, dakle, živ ili mrtav, tvoj sam."

Neka svi vjetrovi i valovi pakla dođu na vas. Neka sve dođe na vas. Naš Bog je rekao da je on moguć – i da zna kako vas izbaviti.

Njegova je namjera bila da vi i ja imamo radost, mir, pobjedu i odmor u našem hodu s njim. On traži muškarce i žene koji će se održati protiv onoga što dolazi u ovo mračno doba – sluge koji će stajati prisebni i mirni jer Krist prebiva u njima.

Bog želi da dođete na mjesto takvog pouzdanja da se više nikada nećete bojati, već istinski počivati u njegovoj snazi i sposobnosti. On zna kako vas izbaviti iz svih zamki, nevolja i iskušenja – budete li se pouzdavali u njega.

"Samo on je moja hrid i spasenje, utvrda moja: neću se pokolebati. U Boga je spasenje moje i slava; Bog mi je hridina silna, utočište. U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište" (Ps 62,7-9).