SVE ŠTO ON ŽELI JE VAŠA VJERA

Bog ne želi vaš dom, vaš auto, vaš namještaj, vašu ušteđevinu, vaš imetak. Sve što on želi je vaša vjera – vaše snažno vjerovanje u njegovu Riječ. A to može biti jedna stvar koja drugima, naizgled duhovnijim ljudima, nedostaje. Na drugu osobu možete gledati kao na duhovniju od sebe, ali ta se osoba zapravo možda teško bori kako bi sačuvala vanjski izgled pobožnosti.

Međutim, kad Bog gleda na vas, izjavljuje: "Ovo je pravedan muškarac ili pravedna žena." Zašto? Jer ste priznali svoju bespomoćnost kako biste postali pravedni i uzdate se u Gospodina da će vam dati svoju pravednost.

Pavao nam kaže da se u Božjim očima računamo pravednima iz istog razloga kao i Abraham. "Zato se (Abrahamu) to uračuna u pravednost. Ali nije samo za nj napisano 'uračuna mu se', nego i za nas kojima se ima uračunati; za nas koji vjerujemo u onoga koji je uskrisio od mrtvih našega Gospodina Isusa" (Rim 4,22-24).

Možda ćete tvrditi: "Vjerujem to! Imam vjeru u Boga koji je uskrsnuo Isusa." Međutim, ovdje su neka pitanja za vas: Vjerujete li da Gospodin može uskrsnuti vaš nesređeni brak? Vjerujete li da može u život dovesti duhovno mrtvog rođaka? Vjerujete li da vas može podići iz jame uništavajuće navike? Vjerujete li da može zbrisati vašu strašnu prošlost i obnoviti vam sve godine koje ste potratili?

Kad sve izgleda beznadno, kad ste u nemogućoj situaciji, kad nema sredstava i nade pred vama, vjerujete li Bogu da će biti vaš Jahve Jira, s obzirom na vašu potrebu? Vjerujete li da je vjeran tome da vam održati svoja obećanja i da kad bi makar samo jedna od njegovih riječi iznevjerila, nebo bi se rastalilo i svemir doživio kolaps?

"Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi, oplodi i ozeleni, da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah" (Iz 55,10-11).