BUDITE ISPUNJENI DUHOM SVETIM!

I u Starom i u Novom zavjetu Duh Sveti je padao na ljude na najneobičnije načine. Kad je Duh Sveti uzeo potpunu kontrolu, ljudi su počeli slaviti Gospodina u novim jezicima.

Na Pentekost je on došao sa silnim vjetrom. Oganj je pao! Kad Duh Sveti silazi, stvari se uzdrmaju. "Dok su molili, potrese se mjesto na kojem bijahu skupljeni. Svi se napuniše Duha Svetoga te neustrašivo počeše navješćivati riječ Božju" (Dj 4,31).

Ivan Krstitelj je propovijedao: "Ja vas, istina, krstim vodom. Ali dolazi jači od mene, komu ja nisam dostojan odriješiti sveze na obući; on će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem" (Lk 3,16).

Ljubljeni, Biblija je vrlo jasna: Kad Isus dolazi k vama, on vas želi krstiti Duhom Svetim i ognjem! Duh Sveti donosi oganj – vruću, duboku ljubav za Isusa! Zašto su toliki vjernici vrući jedne minute, a onda hladni sljedeće, nikada potpuno predani? Je li to zbog toga što odbijaju da ih Isus krsti Duhom Svetim?

"(Duh Sveti) će, kad dođe, dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh" (Iv 16,8). Može li biti da ti vjernici nisu osvjedočeni jer Duh Sveti još nije bio pozvan kako bi zauzeo svoje pravo mjesto u njima? On je Božji visak. Sve što ne doseže Kristov standard, on otkriva i osvjedočuje nas te nam daje snagu da se suobličimo s njegovom Riječi! On u tome doista postaje naš Utješitelj, jer dok nas uvjerava u grijeh, daje nam i snagu da ga ostavimo. To je prava utjeha!

Duh Sveti nikada vas neće navesti da učinite nešto glupo, ali može doći na vas na takav način da će grešnici pomisliti da ste pijani. On u mnogim crkvama nije dobrodošao jer se za njega misli da je previše bučan, previše uznemirujući, previše nepredvidiv!