BLAGOSLOVLJENI STE by Gary Wilkerson

"U zemlji zavlada glad, različita od prijašnje" (Post 26,1). Ako ste farmer i vaš život ovisi o žetvi, ne želite čuti da je bila glad u zemlji. Niti želite čuti da je bila "različita od prijašnje".

To je ono s čime se Izak suočio. Njegov otac prošao je kroz glad, a sad je on prolazio kroz drugu. Vjerojatno se sjećao kako je teška bila prva glad i u srcu je bio zabrinut.

Biblija kaže nešto zanimljivo: "… Izak ode Abimeleku, kralju Filistejaca u Geraru. Jahve mu se ukaza i reče: 'Ne silazi u Egipat: boravi u zemlji koju ću ti označiti. U ovoj se zemlji nastani, ja ću s tobom biti i blagoslivljati te; tebi i tvome potomstvu dat ću sve ove krajeve, da izvršim zakletvu kojom sam se zakleo tvome ocu Abrahamu. Tvoje ću potomstvo umnožiti kao zvijezde na nebesima i tvome ću potomstvu predati sve ove krajeve, tako da će se tvojim potomstvom blagoslivljati svi narodi zemlje; a to zato što je Abraham slušao moj glas i pokoravao se mojim zapovijedima, mojim zakonima i odredbama" (Post 26,1-5).

Ključna riječ u 5. retku je slušati. Abraham je slušao Gospodina, a tako i Izak. Zapravo, Izak je ovdje bio slavno poslušan Bogu. Koliko god mogu, jasno i jednostavno želim reći: Kad si poslušan Bogu, rezultat je njegov blagoslov. Spašeni ste po milosti, međutim, pozvani ste od Boga da budete poslušan narod.

Kad načinite korak vjere te kažete: "Bože, ovo je teško. Nisam siguran da to mogu, ali bit ću poslušan", onda vam se otvaraju prozori neba.

Bez obzira što Bog traži od vas da učinite, poslušajte. Ako vam kaže da date, poslušajte ga. Ako vam kaže da idete, poslušajte ga. Ne budite neposlušni; slušajte što Bog želi da učinite i otkrit ćete da dolazi blagoslov k vama, na vas i oko vas.