POZNAVATI NJEGOV GLAS

"Moje ovce slušaju glas moj. Ja ih poznajem, i one idu za mnom" (Iv 10,27).
Oni koji doista poznaju Boga naučili su prepoznati njegov glas iznad svih drugih. On želi da budete apsolutno uvjereni da vam on želi govoriti – reći vam stvari koje nikada ranije niste vidjeli ni čuli.

Vjerujem da se traže tri stvari od onih koji bi htjeli čuti glas Božji:
  1. Neuzdrmano pouzdanje da Bog želi razgovarati s vama. Morate biti potpuno uvjereni u to. On je doista Bog koji govori – i želi da poznate njegov glas tako da možete vršiti njegovu volju. Ono što vam Bog kaže nikada neće izaći iz granica Pisma. 
  2. Kvalitetno vrijeme i tišinu. Morate biti voljni zatvoriti se nasamo s Bogom i dopustiti da se svi drugi glasovi potpuno utišaju. Istina, Bog nam zapravo govori čitav dan. Ali kad god želi izgraditi nešto značajno u mom životu, njegov glas dolazi jedino nakon što isključim svaki drugi glas osim njegova. 
  3. Traženje s vjerom. Ništa ne postižemo od Boga (uključujući da čujemo njegov glas) ako doista ne vjerujemo da je on u stanju prenijeti svoje misli nama – omogućiti nam da razumijemo njegovu savršenu volju! 
Bog nije neozbiljan! On neće dopustiti neprijatelju da vas prevari. Kad Bog govori, slijedi mir, a sotona ne može imitirati taj mir!

"Tko ulazi na vrata, on je pastir ovaca. Njemu vratar otvara, a ovce slušaju glas njegov. On ovce svoje zove imenom te ih izvodi van. Kad god izvede sve ovce, krene pred njima, i ovce idu za njim, jer poznaju njegov glas. Za tuđinom sigurno neće ići, već bježe od njega, jer ne poznaju tuđega glasa" (Iv 10,2-5).