VAPAJ VAŠEGA SLOMLJENOG SRCA

Vjerujete li da je Bog voljan brzo doći kako bi riješio vaš problem? Evo gdje mnogi kršćani podbace. Oni znaju da je Bog sve što trebaju i priznaju da se on brine. Ali ako odmah ne odgovori na vapaj, sjete se raznoraznih razloga zašto im vjerojatno nije voljan doći u pomoć.
Na gori Karmelu Ilija je s pouzdanjem govorio o svome Bogu. Rugao se Baalovim prorocima optužujući njihova boga za veliko zanemarivanje: "Zazivali su ime Baalovo od jutra do podne govoreći: 'O Baale, usliši nas!' Ali nije bilo ni glasa, ni odgovora … U podne im se Ilija naruga i reče: 'Glasnije vičite, jer on je bog; zauzet je ili ima posla, ili je na putu; možda spava, pa ga treba probuditi!'
A oni okrenuše vikati još glasnije i parati se … kako je u njih običaj, sve dok ih nije oblila krv … ali nije bilo nikakva glasa ni odgovora niti znaka da ih tkogod sluša" (1 Kr 18,26-29).
Čujte ponovno ove riječi: "Ali nije bilo nikakva glasa ni odgovora niti znaka da ih tkogod sluša."
Mi optužujemo Boga točno onako kao što je to Ilija opisao. Mi molimo, glasno vapimo Bogu, ali odemo svojim putem ne vjerujući da nas je čuo. Odlazimo iz Gospodnje nazočnosti – odlazimo iz tajne klijeti molitve – pitajući se je li uopće obratio pozornost na naše vapaje.
Gospodin je uvijek spreman čuti i odgovoriti na naš vapaj u pomoć. Volim što je David rekao o njemu: "Jer ti si, Gospode, dobar i rado praštaš, pun si ljubavi prema svima koji te zazivaju … U dan tjeskobe vapim k tebi, jer ćeš me uslišati" (Ps 86,5.7).
Bog čeka na vaš vapaj slomljena srca, izgovoren s djetinjom vjerom.