DRŽITE SVOJE SRCE OTVORENIM - Gary Wilkerson

"Tko se teško srdi, bolji je od junaka, i tko nad sobom vlada, bolji je od osvojitelja grada" (Izr 16,32).
Nije li to zanimljivo? Mi želimo dati svoj život za Evanđelje i misijsko polje, ali ako ne sazrijevamo, ne rastemo i ne hranimo svoje vlastito srce i dušu, onda će osvajanje grada biti samo to – osvajanje grada. I bit će to grad pun jadnog, razočaranog, obeshrabrenog, potištenog naroda.
Osvajanje grada za kraljevstvo Božje zapravo znači imati srce tako puno radosti Gospodnje da smo pokrenuti do sljedećeg vodstva. To, dakle, znači da moramo njegovati vlastito srce, paziti ga i upravljati "našim vlastitim gradom".
"A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život" (Izr 4,23).
Vidite li što ovdje govori? Sve stvari života istječu iz srca. Većina od nas kao vjernika bori se da dobije te stvari, ali one su nam već dane u Kristu Isusu.
Petar kaže da nas je Isus "obdario svime što je potrebno za život i pobožnost" (2 Pt 1,3).
Mi učimo da je Novi savez križa Isusa Krista svršeno djelo. Sav mir i svu radost koju će vam ikada dati već vam je dao.
Kad ste u boli i osjećate se depresivno i obeshrabreno, kažete da ne želite osjećati te stvari. Ali kad isključite loše dijelove svoga srca, bolne dijelove, isključujete i dobre dijelove.
Dakle, držite svoje srce otvorenim i tražite Duha Svetog da vam pomogne pozabaviti se s boli u vašem životu. Ne trčite od nje. Ne skrivajte se od nje. Njegujte svoj vlastiti vinograd – pozabavite se sa svime. Ali ne zaboravite, svemu tome potrebno je vrijeme, dakle, ne postanite nestrpljivi dok dopuštate Duhu Svetom da radi svoj posao.