MILOST DOVOLJNA ZA TEBE

Pismo kaže za Mojsijevo vrijeme: "Četrdeset godina krijepio si ih u pustinji: ništa im nije nedostajalo: niti im se odijelo deralo, niti su im noge oticale …uživali su u velikoj dobroti tvojoj" (Neh 9,21.25).
Uživate li vi u Gospodnjoj dobroti za vas? Možda prije šapćete u svom srcu: "Bog nije dobar prema meni. Tolike su stvari ostale visjeti u mom životu. Moje molitve nisu odgovorene."
Ako je Bog sa sigurnošću mogao provesti tri milijuna Izraelaca kroz pustinju, sumnjate li da se može pobrinuti za vas? Možda se divite kako je štitio i brinuo se za Izraela, ali kad pogledate u svoj vlastiti život, kažete: "Jadan ja."
Izrael nikada nije bio uvjeren da će imati ispunjene sve svoje potrebe potpunim pouzdanjem u Boga. U tom smislu, nisu bili sveti narod. Naprotiv, bili su neposlušni, bezobrazni, idolopoklonici. U jednoj točki Mojsije im je čak rekao: "Otkako vas znam, bili ste skloni otpadu."
Međutim, kad su ti isti Izraelci prizvali Boga, došao je i odgovorio na njihov vapaj. Bio im je milosrdan. Recite mi, neće li Gospodin odgovoriti nama koji smo ostavili naše idolopoklonstvo i gorljivo težimo za njim?
Možda nalazite teškim to vjerovati. Duboko u sebi niste uvjereni da Bog ima sve što trebate i da će vam to dati. Optužujete ga da iako ima svu silu i vlast da se pobrine za vas, krije to od vas.
Bez obzira što je vaš problem ili kako je zbunjujući labirint kroz koji sada prolazite, budete li vjerno čekali na Isusa, on će vam dati mudrost, znanje i milost dovoljnu za vašu kušnju. On je uvijek stvorio put za one koji su se u potpunosti pouzdavali u njega. I on će to učiniti i za vas.