POSLANICI U IME KRISTA - Gary Wilkerson

"Prema tome, mi vršimo poslaničku službu u ime Krista – kao da Bog opominje po nama. U ime Krista molimo: Pomirite se s Bogom" (2 Kor 5,20).
Postati "poslanik u ime Krista" nije nešto što postižemo trudom. Ako ste kršćanin, poslanik ste. To ne znači samo da ste poslani u inozemstvo ili da održavate evangelizacije. To poslanje na kojem jesmo sastoji se od srca koje ljubi Krista na takav način da želimo vidjeti i druge kako dolaze do spoznaje te ljubavi.
Dopustite da vam to prikažem iz drugog ugla i kažem da se tu ne radi samo o tome da smo poslani; to nije samo da posežemo za susjedima. Tu se radi o tome kakva smo vrsta poslanika.
"Jao vama, književnici i farizeji, licemjeri jedni, koji obilazite more i kopno da učinite jednoga istovjernikom, a kad to postane, učinite ga sinom paklenim dvaput gorim od sebe" (Mt 23,15).
Isus ovdje govori: "Idete od jednog mjesta do drugog pokušavajući zadobiti jednog obraćenika, a kad zadobijete toga jednoga, gori je čovjek od vas." Jasno je da to nije zdravo evangeliziranje!
Dakle, poslanje o kojem vam danas govorim nije samo ono što kažemo, milosrdno djelo u koje smo uključeni ili kamo idemo. Naša usredotočenost mora biti na ono što jesmo. Vi ste poslanik svojoj mami i tati. Vi ste poslanik svojoj djeci. Vi ste poslanik svom supružniku. Vi ste poslanik svom susjedu.
Onakav život kakav živite, onakvo srce kakvo imate, onakvo evanđelje kakvo živite i pokazujete – koliko je to snažno i do kojeg stupnja promjena prožima vašu vlastitu dušu – to će biti upravo onaj stupanj do kojega možete promijeniti svijet oko sebe.