PREPLAVLJENI LJUBAVLJU BOŽJOM

Otac vas ljubi! Upravo u ovoj točki razumijevanja mnogi vjernici iznevjere Boga. Voljni su biti iznova i iznova osvjedočeni o grijeh i pogrešku, ali ne dopuštaju Duhu Svetom da ih preplavi Očevom ljubavlju.

Legalist voli živjeti pod osvjedočenjem. On nikada ne razumije ljubav Božju niti dopušta Duhu Svetom da tom ljubavlju posluži njegovoj duši.

Mi u crkvi Times Square učimo da pravednik, pravi ljubitelj Isusa, voli ukor. On uči željeti dobrodošlicu Duhu Svetom da izloži sva njegova skrivena područja grijeha i nevjere – jer što se više bavi grijehom, sretniji i slobodniji postaje.

Mijenjaju se stavovi koje vidim u odgovoru na moju službu ovih poruka. Kad pišem poruku koja grmi sudom, preplavljen sam odgovorima odobravanja. Kad govorim o Isusovoj ljepoti i ljubavi, primam pisma koja kažu: "Više ne propovijedaš istinu!" Kao da ti ljudi kažu: "Ako ne koriš, onda ono što govoriš ne može biti evanđelje!"

Takvi vjernici nisu nikada ušli u veliko ljubavno poslanje Duha Svetog. To je područje u kojem morate učiti hodati po Duhu, a ne po osjećajima! Hodanje po Duhu znači dopustiti Duhu Svetom da čini u vama ono za što je poslan. A to znači dopustiti mu da preplavi vaše srce upravo sada ljubavlju Božjom. "Ljubav je Božja izlivena u našim srcima po Duhu Svetomu koji nam je dan" (Rim 5,5).

Izaija je rekao: "Kao što mati tješi sina, tako ću i ja vas utješiti – utješit ćete se u Jeruzalemu" (Iz 66,13). Izaija je pisao tvrdoglavom narodu Božjem koji "okrenu za srcem svojim" (Iz 57,17).