POBJEDONOSAN ŽIVOT

Na Golgoti, Isus je đavla lišio svake sile i vlasti. Kad je Krist pobjedonosno ustao iz groba, odveo je bezbrojnu vojsku otkupljenih zarobljenika iz sotonskog zahvata i ta krvlju otkupljena procesija još i danas stupa.

Nevjerojatno, ali Kristov trijumf na Golgoti dao nam je čak i više od pobjede nad smrću. On je za nas stekao neopisiv plijen u ovom životu: milost, milosrđe, mir, oproštenje, snagu, vjeru – sva sredstva potrebna za vođenje pobjedonosna života. "Hvala Bogu, koji nas uvijek u Kristu vodi u pobjedonosnom slavlju i koji po nama širi na svakom mjestu miris svoje spoznaje" (2 Kor 2,14).

Bog je stvorio svako sredstvo za održavanje njegova hrama: "Krist … stoji nad kućom Božjoj. A njegova smo kuća mi ako čvrsto sačuvamo (do kraja) pouzdanje i slavni ponos nade" (Heb 3,6).

Duh Sveti nam ovdje pokazuje čudesnu istinu: Isus nas je u svome Svetom Duhu snabdio svim sredstvima koja su nam potrebna. Ali naša odgovornost je održavati njegov hram, a sredstva za to moraju doći izravno od plijena našega vojevanja.

Za to održavanje Krist nam je dao sve potrebno. On nas je prihvatio u svoju kuću, a on stoji kao ugaoni kamen te kuće koju je potpuno očistio. Na kraju, dao nam je pristup u samu Svetinju nad svetinjama. I tako, sad smo po vjeri potpuno izgrađen hram. Isus nije sagradio kuću koja je samo napola završena.

Sredstva za očuvanje toga hrama u dobrom stanju, mogu se naći u Duhu samog Krista. On je rizničar svega plijena. Ta sredstva otpuštaju se kad vidimo našu potrebu i surađujemo s Bogom, a ta suradnja započinje kad smo usred sukoba.

Naša sredstva su sličnost s Kristov, koju zadobivamo dok smo ukopani u bitki. To su lekcije, vjera, karakter koji stječemo iz vojevanja s neprijateljem.