ISUS JE BLIZU VAS by Gary Wilkerson

Jeste li suočeni s krizom koja vas je natjerala na koljena? Fizička bol, financijski nemir, bračni problem? Traje li vaša kušnja tako dugo da vam je duh potonuo u beznađe?

Mnoštvo kršćana suočava se s mučnim situacijama izvan njihove kontrole i stvari izgledaju beznadne. Iscrpili su sve svoje izvore, ali ustraju ići naprijed vjerujući da će Bog ispuniti njihovu potrebu, no njihova situacija ide iz lošega u gore. Što više mole, kao da je Bog dalje te misle da se više ne brine.

Ako to opisuje vas, želim vas ohrabriti. Ne dižite ruke – Isus je blizu vas. On želi ne samo ispuniti vašu potrebu, nego vam dati i proboj vjere. Kako god očajno izgleda vaša situacija, on želi dati infuziju vašem duhu s ovom istinom: "Isus još uvijek može to učiniti."

Jedan prizor u Markovom evanđelju upućuje na četiri vrste vatre s kojima se može suočiti naša vjera. Prva je kad iznenada pada na nas nesreća; druga je kad naša kušnja traje tako dugo da se ne vidi kraj; treća je kad prilike neprestano postaju sve gore; i četvrta je kad potpuno prestanemo vjerovati.

Jair je bio bogobojazan čovjek koji se našao u krizi. "Dođe jedan od nadstojnika sinagoge imenom Jair te mu se, kad ga opazi, baci pred noge. Usrdno ga je molio: 'Kćerkica mi je na umoru. Dođi i stavi na nju ruke da ozdravi i može živjeti'" (Mk 5,22-23).

Zamislite Jairov očaj! Njegova kćerkica bila je smrtno bolesna i kad je čuo da je Isus iscjelitelj blizu, odlučio je: "Stavit ću svoju vjeru u njega." Potrčao je k Mesiji, pao na svoje lice i vruće molio za čudo: "Gospodine, ako to ne učiniš, nemam nade. Liječnici mi ne mogu pomoći. Ti moraš učiniti da se moje čudo dogodi."

Pogledajte točan izraz koji je Jair upotrijebio u gornjem retku: "Da može živjeti" (Mk 5,23). Riječ "može" označava Jairovu vjeru u Kristovu sposobnost. Vjerovao je Gospodinu za nemoguće, izjavljujući: "Isuse, ti možeš!" Znao je da ako Krist samo dotakne njegovu kćer, bit će iscijeljena.

Znamo ostatak Jairove priče. Isus je rekao čitavom domu: "Zašto bučite i plačete? Dijete nije umrlo, već spava" (Mk 5,39).

Vaša situacija može izgledati kao da je bez nade, ali Isusu nije. On je podigao Jairovu kćer iz mrtvih i spreman je ući u vašu situaciju s istom uskrsnom silom!