BREME BOLI

Na ovaj ili onaj način, svi mi bolujemo. Svaka osoba na zemlji nosi svoje vlastito breme boli.

Kad ste duboko povrijeđeni, nitko ne može isključiti unutarnje strahove i najdublju agoniju. Ni najbolji prijatelji ne mogu razumjeti bitku kroz koju prolazite ili zadobivene rane.

Postoji li pomast za slomljeno srce? Postoji li iscjeljenje za te duboke unutarnje boli? Mogu li se komadići ponovno složiti da bi srce postalo još snažnije? Da! Apsolutno da! Ako ne, onda bi Riječ Božja bila obmana, a sam Bog lažac. A to ne može biti!

Bog vam nije obećao bezbolan stil života, nego vam je obećao "sretan ishod". Obećao je da će vam pomoći podnijeti bol. Obećao vam je snagu da ponovno stanete na noge kad zbog slabosti posrnete.

Naš dobar Otac je rekao: "Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).

Vaš vas nebeski Otac promatra s nepokolebljivim okom. Svaki pokret je uočen; svaka suza spremljena. On se poistovjećuje s vašom boli i osjeća svaku vašu povredu. I neće dopustiti da vaša povreda pokvari vaš um. On nikada neće dopustiti da potonete u svojim suzama i obećava da će doći, upravo na vrijeme, da obriše suze i da vam radost umjesto žalosti.

U mogućnosti ste razveseliti svoje srce i biti radosni u Gospodinu. Božje oko je na vama – i on nam zapovijeda da se dignemo i otresemo sve one strahove koji uzrokuju sumnju.

"Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove" (Ps 34,16).