PROVOĐENJE VREMENA S ISUSOM

Zašto je Isus rekao: "A ti kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata te se pomoli Ocu svom u tajnosti, pa će ti platiti Otac tvoj, koji vidi u tajnosti" (Mt 6,6)? To je zbog toga što Gospodin želi prisnost. On želi biti nasamo zatvoren s ljubavi svoga srca! Mnogi će moliti i nikada neće promašiti molitveni sastanak. Ići će na svaki sastanak kućne skupine i to je svakako biblijski da se dvojica ili trojica slože u molitvi. Ali doći će trzaj od Gospodina i on će šapnuti: "Dođi nasamo – zatvori vrata – hajde da budemo samo nas dvojica." Tajna molitva u sobi najprisnija je stvar koju možete podijeliti sa svojim Gospodinom. Ako nemate takav odnos, zapravo ga ne poznajete.

Bez prisnosti s Isusom, čak i vaša dobra djela mogu postati zla. "Mnogi će mi u onaj dan reći: 'Gospodine, Gospodine, zar nismo pomoću tvoga imena prorokovali, pomoću tvoga imena izgonili zle duhove, pomoću tvoga imena čudesa činili?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori!'" Što Isus govori? Ključ je: "Ne poznajem vas." Nije bilo prisnosti. Neki čine strahovito puno u njegovo ime, a da ga u stvari ne poznaju. To znači da možemo postati tako zahvaćeni činjenjem dobroga, programima, pomažući drugima, da gubimo dodir s Isusom."

Kad provodimo vrijeme nasamo s njim, razmišljamo li ikada o njegovim potrebama? Isus je postao čovjek sa svim ljudskim potrebama, uključujući potrebu za prijateljstvom i ljubavi. On je osjećao odbacivanje upravo kao i mi, ne odbacujući nikada svoju ljudsku prirodu. Isus je Bog, ali još uvijek i čovjek. To što suosjeća s našim slabostima, znači da još uvijek doživljava boli i potrebe čovjeka. Nedavno sam pomislio: "Gospodine, kad si bio na zemlji, jesi li se ikada pitao ljubi li te netko jednostavno zbog tebe, kao Isusa, kao čovjeka?" Pogledajte mnoštvo koje ga je pritiskalo sa svih strana vapeći za pomoći, milosrđem, vidom, iscjeljenjem, hranom, znacima i čudima! On ih je vidio kao ovce bez pastira; čuo je njihove vapaje i zaplakao. Ali tako malo ih je došlo koji nisu trebali ništa – tako malo ih je došlo samo da ga ljube.