NJEGOV GLAS

Jedan od najvećih blagoslova koji pravi vjernik ima je da čuje i prepoznaje glas Božji. I danas je moguće čuti glas Božji s takvom sigurnošću i jasnoćom kao što su ga čuli Abraham i Mojsije, jednako jasno kao i Samuel i David, Pavao i Petar, apostoli, te Ivan na otoku Patmosu! Bog je obećao da će se tijekom ovih posljednjih dana njegov glas još jednom čuti. Dao nam je obećanje i upozorenje u vezi sa svojim glasom. On će skupiti svet, odvojen ostatak u duhovni Sion i učiniti da prepoznaju njegov glas. "Naprotiv, pristupili ste k Sionskoj gori, gradu Boga živoga, nebeskom Jeruzalemu: k bezbrojnim anđelima" (Heb 12,22).

Ovu poruku Bog ima za sve koji su pozvani da izađu: Glas Božji koji je potresao zemlju u prošlim generacijama čut će se ponovno silno u jednom posljednjem potresanju! "Njegov je glas onda potresao zemlju, a sad ovo obećava: 'Ja ću još jednom potresti ne samo zemlju nego i nebo'" (Heb 12,26). Tu je Božje upozorenje njegovoj svetoj, vjernoj djeci. "Pazite da ne odbijete onoga koji vam govori! Jer, ako nisu izbjegli kazni oni što su odbili da slušaju onoga koji im je htio govoriti na zemlji, kako ćemo izbjeći mi ako odbijemo da slušamo onoga koji nam govori s nebesa" (Heb 12,25).

Zašto Bog skuplja ljude iz mrtvih crkava? Zašto Duh viče: "Izađite iz Babilona, moj narode! Ne sudjelujte u njegovim grijesima"? To je zbog toga što Bog u ova uznemirena posljednja vremena mora imati narod (sionski narod) koji neće biti zbunjen lažnom naukom. To su ovce koje ne slijede lažne učitelje, koje poznaju glas svoga Gospodara. Bog im jasno i pouzdano govori i oni žive od njegova glasa! Njegov glas ih vodi, njegov glas ih tješi i njegov glas upravlja svime! Jedna velika karakteristika svetog naroda je da oni nisu u nedoumici u vezi s glasom Božjim. Poznaju ga, čuju ga i vođeni su njime. On je pouzdan, postojan i jasan.