ISUS DOLAZI SA ZAPOVJEDNIČKIM ZOVOM

"Jer će sam Gospodin sa zapovjedničkom zovom, s glasom arkanđela i sa zvukom trube Božje sići s neba, i najprije će uskrsnuti umrli u Kristu. Zatim ćemo mi živi, mi preostali, biti skupa s njima odneseni u zrak na oblacima u susret Gospodinu. I tako ćemo zauvijek biti s Gospodinom. Stoga, tješite jedan drugoga tim riječima" (1 Sol 4,16-18).

Na grčkom "zapovjednički zov" znači pobuditi riječju, probuditi, pokrenuti, potaknuti na akciju. Glas arkanđela čut će svi pobjednici. "Na vratima je! Dođite, ljubljeni! On kojega ljubite dolazi da vas uzme." To nije diskretan dolazak, učinjen tiho u nekom ćošku. Ne! Isus dolazi s glasom trube, s mnoštvom anđela, sa zapovjedničkim zovom, s glasom arkanđela. Mrtvi u Kristu uskrsnut će najprije, kako bi se susreli s njim u zraku. Oni će ga prvi zagrliti. Mislite li da će oni biti tihi? S novim tijelima? Vječno izbavljeni i nakon dugog vremena konačno kod kuće s Isusom? Ljubljeni, tamo će biti gromoglasno radovanje! I dok se oni budu radovali, on će u sav svijet poslati svoje anđele da okupe njegovu djecu. Kakva će to biti dobrodošlica!

Ali evo značenja njegova dolaska, iznijetoga u nekoliko riječi: "I tako ćemo zauvijek biti s Gospodinom" (1 Sol 4,17). Kako je glupo prepirati se hoćemo li živjeti na zemlji ili u nekom nebu. Nebo će biti gdje god će biti Isus. Neki su uporni da nikada nećemo napustiti ovu zemlju, da će Isus sići k nama i uspostaviti svjetovno kraljevstvo. Sve što ja želim jest ovo: "I tako ćemo zauvijek biti s Gospodinom."

Želite li vi zauvijek biti s Gospodinom? Znate li da je to i njegova želja da bude s vama? "Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom, da promatraju slavu koju si mi dao" (Iv 17,24). Ostavite vremena i razdoblja u Očevim rukama i svaki dan svoga života živite kao da Krist dolazi za sat vremena. Ali upamtite, dok ne dođe, mnogo je posla koji se još mora obaviti.