NJEGOV DOLAZAK BIT ĆE VELIKO SLAVLJE

Za nas koji tvorimo zaručnicu ne smije biti nikakva straha kad se on pojavi. "Naprotiv, radujte se što ste dionici u Kristovim patnjama, da se mognete radovati i veseliti i u čas kad se objavi njegova slava" (1 Pt 4,13).

Nikada ne zaboravite da on one koji ga čekaju neće iznenaditi, one koji "iščekuju i požuruju dolazak dana Božjega" (2 Pt 3,12). Oni koji iščekuju njegov dolazak "iskorišćuju vrijeme, jer su ovi dani zli" (Ef 5,16). Oni ne sjede pred televizorom, prožeti sebičnim snovima i ludim ambicijama! Oni su zauzeti, ukrašujući se kao zaručnica na čekanju, radeći dok on ne dođe. One koji su pripremljeni taj dan neće iznenaditi. Za one koji ga očekuju Isus neće doći kao lopov u noći!

To će isto tako biti Gospodnji dan radosti, jer on je željan biti sa svojom zaručnicom: "Ja pripadam dragome svome, i on je željan mene" (Pnp 7,10). Mi zaboravljamo na njegovo uzbuđenje, njegovu radost, njegovo iščekivanje. Da, on čezne za svojom zaručnicom! On se radovao kad su se učenici vratili s istjerivanja đavola (vidi Lk 10,17-22). On je proslavljen čovjek, sudjelujući u svim našim osjećajima, pun radosna očekivanja što ima zaručnicu, što ima pravo na nju i što će je privući k sebi.

Obećao je da će se pokazati onima koji čekaju njegov dolazak. "… drugi put će se pokazati … onima koji ga iščekuju da im dadne potpuno spasenje" (Heb 9,28). Ovaj put ne dolazi da plaća za grijeh, nego da otkrije svoju slavu svojoj zaručnici. To očitovanje već je započelo s obzirom da pokazuje svoju silu i slavu svome svetom ostatku. Oni će biti podignuti magnetskim privlačenjem. On nije varalica; naprotiv, on se bori, čisti, poziva i privlači bliže.