ON ŽELI DA VJERUJETE NJEGOVOJ RIJEČI!

Dok razmišljate o borbama kroz koje je Izrael prolazio, možda ste u kušnji reći: "Bože, ne očekuješ li malo previše? Bojali su se i to s pravom. Kako su te mogli kušati kad su jednostavno vikali iz svoje potrebe?"

Međutim, sjetite se da su ti ljudi bili dobro hranjeni i dobro poučavani te okruženi znacima i čudima. Oni nisu bili duhovni novaci niti su bili bez brižnog pastira. Svakoga dana imali su vidljiv zaklon od oblaka kao dokaz da je Bog s njima. I svake noći imali su utješni sjaj vatre na nebu. Svakoga jutra nalazili su manu na tlu, vjerno slanu s neba. Bog se brinuo za Izraela u svemu što su trebali kako bi izgrađivao njihovu vjeru.

Naš Gospodin ne govori nešto tek tako kad upozorava: "Bez vjere mi ne možete ugoditi. Morate uistinu vjerovati da Ja jesam i da ću uvijek nagraditi vjeru. Zbog toga, očekujem da se moja dobro hranjena i dobru poučavana djeca uzdaju u mene!"

A što je s testiranjem s kojim ste suočeni? Što Bog želi od vas u vaše teško vrijeme?

On želi da vjerujete njegovoj Riječi – njegovim obećanjima! On želi da potpuno vjerujete kako je on s vama u vašoj borbi. Bez obzira ako i sav pakao dolazi na vas, njegova nazočnost nikada neće biti uzeta od vas, čak ni usred vaših strahova i suza. Nikakva đavolja strelica – nikakav snažan napad protiv vas – neće vas uništiti. Vaš Otac već ima spreman plan izbavljena.

Bog čeka da se oslonite na njega u slijepom pouzdanju. On želi da budete u stanju suočiti se sa svim svojim žestokim kušnjama i reći: "Možda ne razumijem ovo, ali znam da me moj Gospodin neće ostaviti. Vjerujem da će me provesti kroz ovo!"

Vaša bitka završit će tek kad dođete do potpunog pouzdanja u Gospodina, vjerujući da je s vama u snazi i ljubavi. Dakle, uklonite svaku misao da je Bog zatvorio oči na vašu situaciju. To je iskušavanje Boga te testiranje da dokaže svoju vjernost. A on je to dokazao već mnogo puta!

"Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).

Bog govori: "Nećeš potonuti. Ja ću proći s tobom kroz sve ovo! Budeš li tražio moje lice i uzdao se u mene, ja ću te izvesti – jer ja sa uvijek s tobom!"