IZ DANA U DAN by Gary Wilkerson

"Zato vam velim: ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući" (Mt 6,25).

Isus ne želi da se tjeskobno brinete u vezi sa svojim životom. Lako se može postati uplašen u vezi s malim stvarima, kao u što ćemo se obući ili što ćemo jesti. U 27. retku on ide dalje: "Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat?" On kaže: "Ne činite to! Ništa ne možete postići tjeskobno se brinući za svoj život." On nas oslobađa tjeskobe i poziva u slavno otkrivenje slobode koju djeca Božja mogu imati.

U 33. retku ovog odlomka Isus kaže: "Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati!" Kaže da on već zna što vam je potrebno i kad ga tražite, dat će vam sve što vam je potrebno.

Aleluja! Krist dodaje svoju pravednost životu onog tražitelja koji gladuje i žeđa za njim. Kad smo kod križa sreli Isusa te postali krvlju otkupljeni i posvećeni njegovi sljedbenici, zadobivena je bila naša pobjeda!

Netko će možda reći: "Znam da mi je on donio svoju pravednost, ali možda sam nešto učinio što mu nije drago i uzet će je od mene." Ne, Biblija ne govori tako. Ona kaže: "Ne brini se tjeskobno za svoju pravednost." Duh Sveti uvjerit će vas u grijeh, a Bog zna tko ste i kroz što prolazite. Želim vas danas uvjeriti da je on snažniji od grijeha i prirode grijeha. "Veći je onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu" (1 Iv 4,4).

Ishod poznavanja Njega je odmor i mir, tako da noću možete spustiti glavu i mirno spavati. Možete znati da vas on čisti i da čini sve novo. On to ne čini samo jednom, nego svaki pojedini dan u vašem životu. On hoda s vama, radi s vama i nadgleda sve u vašem životu.