CRKVA ZAPOČINJE DOMA

Vidjeli smo u Pismu da je prava crkva Božja svugdje gdje vjernici služe Gospodinu – i da bi se to trebalo događati u domu. Apostol Pavao nam govori o Priski i Akvili: "… crkva koja se sastaje u njihovo kući" (Rim 16,5).

Mnogi kršćani dolaze kući na treštanje televizije i daju malo, ako uopće imalo, vremena za služenje Kristu. Oni nikada ne mole. Oni se nikada ne zatvaraju u tajnu klijet da bi tražili Gospodina ili posredovali za svoga supružnika ili djecu. Ali prigovaraju da ne mogu naći crkvu.

Nije važno ako nema muža ili oca u vašem domu da djeluje kao svećenik. Možete biti samohrana majka ili samac. Nije važno tko ste, Bog kaže da ste kraljevski svećenik i pozvani ste služiti mu.

Možda ćete reći: "Ali već sam našao prvu crkvu i susrećem Gospodina tamo svakoga tjedna. Slušam pobožno propovijedanje i ulazim u divno štovanje. Zadovoljan sam svojom crkvom."

Radujem se s vama zbog toga. Ali ako crkvu vidite samo kao svoju lokalnu zajednicu, onda još uvijek niste pronašli pravu crkvu. Od Boga blagoslovljena pravedna crkva započinje tamo gdje živite.

Ako ne služite Gospodinu u svom domu, onda ste najvjerojatnije usredotočeni samo na svoje vlastite osobne potrebe. I nećete naći pravu crkvu dok ne uđete u svoju tajnu klijet molitve. Naći ćete je dajući Isusu kvalitetno vrijeme – služeći njegovoj želji da ima zajedništvo s vama.

Kad vaš dom postane crkva, sve vaše najdublje potrebe bit će ispunjene – ne ljudskim sredstvima, nego nadnaravno od vašeg Oca u nebu. Isto tako, bit će ispunjene i potrebe vaše djece, sve zato što Duh Sveti razgovara s vama u tajnoj klijeti molitve. Tada možete poći u bilo koju crkvu, bez obzira kako izgleda mrtvo. Zašto? Da biste se tamo mogli povezati s drugim gladnim tražiteljima. On svugdje ima gladne sluge i nadnaravno će vas dovesti k onima koji dijele vašu glad za služenjem Gospodinu.