ROĐENA U PLAMENU SLAVE

Novozavjetna Crkva rođena je bila u plamenu slave. Na nju je sišao Duh Sveti s ognjem i prvi kršćani progovorili su u jezicima te prorokovali. Iskusili su strahovito osvjedočenje i mnogi su se obratili. Strah Božji pao je na njih i na sve koji su ih vidjeli. Tamo su bili znaci i čuda. Neustrašivi evanđelisti propovijedali su Riječ kamo god su išli, a kad su im imanja bila zaplijenjena, nastavili su se radovati. Kad su ih kamenovali, vješali, palili ili razapinjali, pjevali su i slavili Boga. Bila je to trijumfalna crkva, bez straha pred sotonom, ne mareći za idole, nepokolebana pošastima ili progonstvom. Bila je to krvlju oprana crkva, koja je živjela i umirala u pobjedi.

Kakva će biti crkva posljednjeg vremena? Kakva će crkva biti u ovim posljednjim satima? Kao ugojena, bogata i sebična crkva ili će se sastojati samo od šake pravih vjernika koji će ustrajati dok budu gledali kako je smrt i otpadništvo izjeda poput raka? Hoće li je hladnoća učiniti slabom, ismijanom, nemoćnom? Hoće li crkva izaći iz ovog razdoblja vremena puna licemjerja, nečistih ruku i nečista srca, prinoseći neposvećenu vatru s velikim slavljenjem, štovanje i molitvenim sastancima?

Da budemo sigurni, bit će veliki otpad. Bit će duhovno bludništvo na svim stranama. A s obzirom da će grijeh obilovati, ljubav mnogih će ohladnjeti. Doći će varalice, učeći đavolske nauke. Ljude će škakljati uši te će juriti za blagim propovijedima. Prevare će postati takve da će čak i izabrani biti oštro kušani.

Ali crkva Isusa Krista neće otići odavde cmizdrava ili mlaka. Otići će pobjedonosna, s neiskazanom radosti, noseći se na rijeci mira. Otići će oslobođena svakog ropstva, s nogama na sotoninu vratu. I svaki član te prave crkve živjet će i umrijeti bez straha. Slomit će se sila kušača. Kršćani će biti sveti i rušit će idole. Bit će jednako jaki u Gospodinu kao i prvi kršćani.

"U posljednje ću vrijeme – veli Gospodin – izliti od svoga Duha na svako ljudsko biće" (Dj 2,17).