MNOGI ĆE BITI SPAŠENI

U posljednjim danima Bog će pozvati grešnike koji nikada nisu znali za njega. "Eto, učinih te svjedokom pucima, knezom i zapovjednikom narodima. Evo, pozvat ćeš narod koji ne poznaješ, i narod koji te ne zna dohrlit će k tebi radi Jahve, Boga tvojega, i Sveca Izraelova, jer on te proslavio … jer je velikodušan u praštanju" (Iz 55,4-7).

To se dogodilo u novozavjetno vrijeme kad su pogani pojurili Kristu. Pogani su vidjeli svjetlo i odgovorili. Ali još jednom, u posljednjem probuđenju milosrđa i ljubavi, grešnici će čuti poziv. Mnogi će ostaviti svoje pokvarene putove i prizvati Gospodina.

On će svima koji dođu k njemu ponuditi utjehu, iscjeljenje i obnovu. "… i vidjeh putove njegove. Izliječit ću ga, voditi i utješiti one što s njime tuguju" (Iz 57,18). Kako je Izaija morao biti uzbuđen donoseći ovu poruku: "Radi moga vlastitog imena oprostit ću ovoj okaljanoj zaručnici i pozvati je natrag."

"A ja, ja radi sebe opačine tvoje brišem, i grijeha se tvojih ne spominjem" (Iz 43,25). Sjetite se milijuna otpalih kršćana širom svijeta. U crkvi Times Square pola obraćenika su otpadnici, oni koji su otišli od Boga. Kakvo će to biti probuđenje kad se mnoštvo otpalih kršćana vrati! Oni koji su vezani drogom, alkoholom, seksom, sumnjom i strahom čut će njegov poziv i mnogi će se vratiti. On sam pozvat će ovisnike, alkoholičare, prostitutke, homoseksualce i otpale očajnike.

Hoće li njegovo izliće milosrđa pregledati grijeh? Nikada! Oni koji su otišli od Boga jesu oni koji su jednom okusili Duha Svetog. Jednom su ga poznavali. Gospodin će poslati Duha Svetog, svog glasnika, s riječju ljubavi, pozivajući ih da se sjete svih njegovih dragih riječi i kako je divan jednom bio njihov odnos. On će ih podsjetiti kako ih je on jednom štitio, ljubio i blagoslivljao.

"A na dom Davidov i na Jeruzalemce izlit ću duh milosni i molitveni. I gledat će na onoga koga su proboli; naricat će nad njim kao nad jedincem, gorko ga oplakivati kao prvenca" (Zah 12,10).