NAUČIO ME LEKCIJU

Mislio sam da imam dobru ideju za službu, ali nisam se savjetovao s Gospodinom prije nego sam napravio daljnji korak. Kao rezultat toga, ušao sam u dug od 5.000 dolara, koji ni na koji način nisam bio u mogućnosti otplatiti. (Prema sadašnjem izračunu, taj iznos bio bi blizu 25.000 dolara).

Očajan, počeo sam prisvajati sve biblijske odlomke koji govore: "Bog će ispuniti svaku vašu potrebu." A onda jednoga dana dok sam bio u molitvi, čuo sam predivan glas kako mi kaže: "Davide, sutra u podne spusti se dolje do ulice Chester i hodaj lijevom stranom ulice. Prema tebi će doći čovjek s omotnicom u kojoj će biti 5.000 dolara. Taj čovjek moj je anđeo i on će staviti tu omotnicu u tvoju ruku."

Pomislio sam: "Hvala ti, Gospodine; doista si vjeran." I tako sam sljedećeg dana u podne išao ulicom Chester i čekao. Bio je to grad od 1.200 stanovnika i nitko nikada nije hodao ulicom tijekom dana, jer svi su radili. Dugo nisam nikoga vidio. Hodao sam gore-dolje gotovo jedan sat, pitajući se: "Gospodine, gdje si?"

Na kraju sam očajan otišao kući. Molio sam: "Gospodine, kako sam se mogao tako prevariti? Što da sad radim? Molim te, Oče, oprosti mi što se nisam pouzdao u tebe. Svu tu stvar stavljam u tvoje ruke."

Nekoliko dana kasnije, nazvao me jedan čovjek iz naše crkve: "Čuo sam za tvoju potrebu i znam nekoga tko bi ti mogao pomoći. On je bankar kršćanin koji živi u drugom gradu. Zašto ga ne bi nazvao?"

Kontaktirao sam bankara i on je učinio za mene nešto za što se nije čulo u onim danima. Dao mi je zajam od 5.000 dolara bez osiguranja, rekavši mi. "Možeš otplaćivati s 50 dolara mjesečno."

Bog je sredio moju situaciju. I kroz sve to naučio me ovu lekciju: "Davide, mogao sam poslati anđela da ti da taj novac. Ali htio sam da nešto naučiš, jer te ljubim. Ako te ne bih to naučio, još bi uvijek činio glupe odluke – i ušao u dug od 100.000 dolara."

Naučio sam da iako se moram uzdati u Gospodina za nemoguće, ne mogu očekivati anđela da se iznenada pojavi i izbavi me iz mojih neodgovornih odluka.