DOLAZI PROBUĐENJE PRAVEDNOSTI

Želim dati izjavu s najvećim mogućim duhovnim autoritetom, izjavu poduprtu pouzdanim savezom kao što je bio i onaj sklopljen s Noom. U ponoćni sat doći će do posljednjeg probuđenja, probuđenja koje će izbiti na svim stranama. Sionka će dobiti trudove i rodit će mnogu, mnogu djeca. Bit će veliko pjevanje i klicanje, tako da će Sionka pitati: "Odakle su svi ovi došli?" Bit će to probuđenje pravednosti.

Godinama sam slušao propovjednike starih vremena kako govore o posljednjem probuđenju. Jedan dragi prijatelj propovijedao je to preko šezdeset godina. Sad i mladi propovjednici mole za probuđenje; žele vidjeti da Bog i danas radi, a ne da samo čitaju o tome u knjigama. Nije dovoljno samo propovijedati o prošlim probuđenjima. Zašto moliti, zašto tražiti probuđenje, ako ono nije obećano u Bibliji? Ako Biblija kaže da smo izvan nade, onda samo evangelizirajmo i propovijedajmo i ne brinimo se o rezultatima. Ali ako je probuđenje obećano, kršćani to moraju vidjeti, ščepati i moliti s vjerom, znajući da je Bog obećao to učiniti. Je li to u njegovoj Riječi? Da, to obećanje nalazi se u Izaiji 54. To je jedno od najvažnijih poglavlja u Riječi Božjoj za ovu generaciju. Tu nam je jasno rečeno što Bog namjerava učiniti sa svojom crkvom, svojim narodom, u posljednjim danima. Ovo poglavlje proriče što će se dogoditi u crkvi Times Square, kao i svugdje drugdje gdje postoje gladna srca. To će se dogoditi u Rusiji, Kini te u svakoj zemlji i na svakom otoku od Sjevernog do Južnog pola.

Crkva će iskusiti jedno nezasluženo izliće ljubavi, milosrđa i dobrote. To će doći u vrijeme velike nevolje, koja će doći s olujnim bijesom i s tjeskobom na svim stranama, kad će društvo biti bacano amo-tamo. Bog se zaklinje da će se otkriti s velikom ljubavlju: "… al' u ljubavi vječnoj smilovah se tebi, govori Jahve, tvoj Otkupitelj … ljubav moja neće odmać od tebe, nit će se pokolebati moj Savez mira, kaže Jahve koji ti se smilovao" (Iz 54,8-10). Ono što Bog govori crkvi, on isto tako govori pojedinačnim vjernicima. Bog govori "nevoljnici, vihorom vitlanoj, neutješnoj" (vidi Iz 54,11).