ŽETVA ZRELE VJERE

Isus je rekao svojim učenicima: "Polja su bijela, spremna za žetvu." Žetva je skupljanje duša u posljednjim danima, a zakon žetve je da što su dani mračniji, žetva je zrelija. Upravo sada su mnoge duše širom svijeta zrele za žetvu.
Ali u ovim posljednjim danima je i druga žetva. Gospodin je proročki govorio o onome što je unaprijed vidio da dolazi u naše vrijeme: žetvu zrele vjere u srcima njegova naroda. Naš Gospodin želi testirane, prokušane ljude koji će se dići usred patnje i nevolje te navijestiti: "Uzdam se u moga Boga!"
Isus ne očekuje vjeru od ljudi ovoga svijeta. Kad je glasno pitao: "Hoću li naći vjere na zemlji kad se vratim?" nije govorio o grešnicima. Nama koji ga ljubimo je rečeno: "Tko se uzda u Jahvu, njega okružuje milost" (Ps 32,10). Bog obećava da svoju dobrotu "čuva za one … koji se uzdaju u (njega) naočigled sinovima čovječjim" (Ps 31,20).
Ja mogu reći zajedno s psalmistom Davidom: "Upoznao sam nevolju, mnogu patnju, financijsku potrebu, žalost zbog smrti ljubljenih, ogovaranje onih koje sam volio koji su se okrenuli protiv mene. Poznajem osobnu bol. Bila su vremena kad sam mislio da više nemam nade. Vremena iskušenja. Vremena plakanja dok mi suze nisu presušile."
Neka od mojih trpljenja bila su samonametnuta, uzrokovana neznanjem ili ludošću. Ali sad mogu hrabro posvjedočiti: Bog me nikada nije iznevjerio. Kroz sve nevolje, bol i trpljenje izašao sam s radošću i snažnim pouzdanjem u dobrotu i vjernost Gospodnju. Tu je svjedočanstvo koje on želi čuti od sve svoje kušane djece: "Radujte se Jahvi i kličite, pravedni, kličite svi koji ste srca čestita" (Ps 32,11).
Radujemo se u vjernosti našega Gospodina.