"OVDJE NITKO NE SJAJI!"

Iako naša organizacija koristi mnoge moderne metode visoke tehnologije, ne primamo naše vodstvo od tih "instrumenata službe". Mi provodimo vrijeme na koljenima, tražeći Gospodina za vodstvo u svakom području službe.
Danas su "eksperti" preuzeli uzde crkve. Grijeh se promatra kroz psihološke termine i naziva se bolešću. Proroci svetosti nadomješteni su psiholozima, socijalni radnici izbacuju posljednji žargon, a oltari su nadomješteni prostorijama za savjetovanje. Isus je zbačen s prijestolja, a podignut je Freud.
Prije mnogo godina,â Bog me vodio da započnem službu za ovisnike o drogi i alkoholu. Bez novca i bez priručnika – jedino s potpunim oslanjanjem na Duha Svetog – objesili smo znak na naš ured koji je glasio: "OVDJE NITKO NE SJAJI – OSIM DUHA SVETOG!" Tijekom bogoslužja u kapeli, molili smo: "Gospodine, naša pomoć nije u psihologiji, nego u Duhu Svetom. Ne možemo raditi na glavi ako ti ne promijeniš srce."
Nicky Cruz, jedan od prvih članova bandi koje smo susreli u gradu New Yorku, bio je ubojica u srcu. Jedan psihijatar zainteresirao se za njegov slučaj i nakon što je cijeli dan proveo s njim, zaključio je da je Nicky nepopravljiv, beznadan. (Nicky se veselio u zbunjivanju "liječnikâ glave".)
Međutim, Isus je imao planove za Nickyja! Krist je kod oltara u pet minuta obavio što eksperti nisu mogli učiniti. Bog je poslao strelicu ravno u njegovo srce, strelicu istine koja je povikala: "Nicky, Isus te ljubi!"
U trenutku, Nickyjevo kameno srce bilo je zamijenjeno mesnim srcem. Plakao je i grlio sve oko sebe kad je nadnaravno bio promijenjen silom Božjom. Nakon što su ga eksperti društva otpisali!
Tijekom ovih prošli godina, s uzbunom sam promatrao kako crkva polako, ali sigurno, zbacuje Krista s prijestolja i na prijestolje postavlja mudrost ovoga svijeta. Ali još jednom Isus mora postali sila iza naroda Božjeg.