IZLIJEVANJE SRCA

Sljedeća riječ, dana mi od Duha Svetog, jest za one koji trebaju odgovor na molitvu, koji trebaju pomoć u vrijeme nevolje i koji su spremni i voljni pokrenuti Božje srce u skladu s njegovom Riječi.
Zgrabite obećanje saveza u Psalmu 46,1: "Bog nam je utočište i snaga, pomoć lako dostupna u nevoljama."
Izraz lako dostupan znači "uvijek na raspolaganju, trenutačno dostupan". Vjera mora počivati na tom uvjerenju da Duh Božji prebiva u nama sve sate dana i noći, neprestano. A s obzirom da se nastanio u nama, on sluša svaku misao i vapaj molitve. Možemo biti sigurni da ako nas čuje, odgovorit će na naše molbe. Duh Sveti će doista pokrenuti nebo i zemlju za svako dijete Božje koje si uzima vrijeme da izlijeva svoje srce Ocu.
Pročitajte i vjerujte Psalmu 62,6-8. To je Davidova molitva koja je dotakla Božje srce. David je u biti rekao: "Čekaj jedino na Boga! Ne očekuj pomoć ni iz jednoga drugog izvora. On sam mora biti tvoja opskrba, tvoja jedina nada i obrana. Samo on te može opskrbiti snagom da ideš dalje dok ne dođe tvoj odgovor."
Tu je srce svega toga, tajna pobjedonosne molitve koju je svaki svetac kroz povijest naučio: izlijevanje srca pred Gospodinom. "U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište" (Ps 62,9). Ana je naš primjer u tome. Očajna radi djeteta, "izlijevala" je svoju dušu Gospodinu (vidi 1 Sam 1,15). I kaže Pismo: "I lice joj nije više bilo tužno" (1 Sam 1,18).