ZBACIVANJE ISUSA S PRIJESTOLJA

"Jer je u njemu sve stvoreno – sve na nebu i na zemlji; vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo poglavarstva, bilo vlasti; sve je stvoreno po njemu i za njega" (Kol 1,16).
"On je i Glava Tijela, Crkve: on je početak, prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude prvi" (Kol 1,18).
Bog Otac postavio je na prijestolje Krista kao kralja nad svim narodima i svom prirodom i kao Gospodina nad Crkvom. Pavao kaže: "Nije važno kako stvari izgledaju izvana. Sve može izgledati kao da je izvan kontrole i kao da đavao preuzima vlast. Ali istina je to da je Bog sve stavio Isusu pod noge. Krist je još uvijek kralj nad svime!"
Ovi odlomci dokazuju da je svemoćni Bog dao Isusu Kristu vlast nad svime. Međutim, svuda oko sebe vidimo da društvo i vlast odbijaju priznati Kristovu kraljevsku vlast. Mi izbacujemo Boga iz naših škola i sudova, ignorirajući ga u stvaranju naših zakona.
Vjerujem da je odbacivanje Kristovog gospodstva u Americi razlog svega prolijevanja krvi, nasilja, rasne mržnje, moralnog srozavanja, zloporabe droge pa čak izbijanja smrtonosnih spolnih bolesti u našem društvu. Zakonodavci, pedagozi i mediji učinili su Boga predmetom o kojem se ne govori.
Pa i gore od toga, Isus je zbačen s prijestolja u crkvama širom ove zemlje i u životima mnogih vjernika. Razumljivo je da bezbožnici žele zbaciti Krista s prijestolja, ali kako mora žalostiti Oca kad vidi da su ga zbacili oni koji se nazivaju njegovim imenom!
S obzirom da je Bog učinio Krista da bude sve crkvi, mi ne možemo imati drugi izvor, drugu vezu ili savjetnika pred Isusom. Čitavo crkveno upravljanje, vodstvo i savjet trebaju doći od njega: "Na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni" (Iz 9,5).