PRAVA UTJEHA

Djela 3,19 govore o "vremenima utjehe" koja dolazi kad ste u Gospodnjoj nazočnosti. Uvjeren sam da čak i sada, usred razdoblja globalnog nemira, Crkva doživljava takva vremena utjehe. To je događaj u kojem se Isus očituje svojom nazočnošću širom svijeta.
Da, mnogo je duhovnog mrtvila i suše u mnogim crkvama. Mnoštvo vjernika kompromitiralo je svoj život s Isusom, dok su drugi poludjeli za svjetovnih zadovoljstvima.
Ali nešto slavno događa se svuda širom svijeta, čak i u islamskim nacijama. Nepobitan je dokaz da Duh Sveti lebdi nad nacijama i strahovita Kristova nazočnost snažno se očituje. To se događa i širom Rusije, Kine, Južne Amerike, Afrike, Azije i gotovo u svakoj naciji na zemlji. Bog budi ljude u Mongoliji i u bivšim sovjetskim državama. U Indiji je Duh Božji silno na djelu.
Čujem da takva vremena utjehe dodiruju različite gradove i mjesta u Sjedinjenim Državama. Pastori postaju očajni za pravim očitovanjem Božje nazočnosti u svojim crkvama.
Ta utjeha Kristove nazočnosti je rezultat veličanja samo njega – ne znakova i čuda, ne duhovnih darova, ne "probuđenja" koje brzo blijedi. To je otkrivenje Kristove slave i sile posljednjih dana. Mnogi mi pišu da idu u crkvu žudeći za iskustvom stvarne Isusove nazočnosti. Oni žele čuti pastira koji je bio nasamo s Gospodinom. Oni više ne žele zabave, oni više ne žele predstave i prazne metode. Oni sad viču: "Dajte mi Krista! Dajte mi strahovitu Isusovu nazočnost koja će me rastaliti i iscijeliti."
Neka to bude vapaj srca svega naroda Božjeg u ovim danima.