OBEĆANJA BOŽJA

Božja obećanja su s namjerom da razvijaju naša očekivanja u njemu. Moramo zahtijevati njegovu Riječ kao čvrsta obećanja dobroga, snažnog Oca svojoj djeci. Međutim, često kad ne vidimo da se njegova Riječ ispunjava prema našem rasporedu, neprijatelj preplavljuje naš um sumnjama o Božjom vjernosti. Sotonin cilj je jednostavan: oteti nam svako naše pouzdanje u Gospodina.

Uvjeren sam da dok je Ivan Krstitelj bio u zatvoru, đavao je pokušao podići raznorazne sumnje u njemu. Zamišljam ga kako mu šapće u uho: "Da, ovaj čovjek je svet čovjek. Ali on je samo još jedan prorok koji čini čuda i dobra djela. Da je Mesija, zašto bi ti još uvijek bio u takvoj potrebi? Zašto nije održao svoju riječ, kao što su Izaija i proroci najavili? I zašto tvoje vlastito propovijedanje nije učinkovito za tebe?"

Sotona i danas koristi te iste laži i obmane protiv nas. Njegov cilj je zasaditi u nas sjeme sumnje u vezi s Riječi Božjom, njegovim obećanjima i da se On raduje u nama. Neprijatelj šapće: "Kažeš da je tvoj nebeski Otac Bog čuda, Bog nemogućega, da čuje tvoje molbe prije nego ih izgovoriš. Zašto onda sve ovo trpljenje? Zašto sva ova tišina s neba? Zašto nema ni truna dokaza da je Bog čuo tvoj vapaj?

Pogledaj oko sebe. Svatko prima odgovore na svoje molitve, osim tebe. Nalaziš se u neuspjelom braku. Moliš za svoju djecu da se spase, ali nema promjena. Godinama drugima propovijedaš o Božjoj vjernosti, ali zašto to ne djeluje za tebe? Zašto te ostavlja u ovom strašnom stanju?"

Jedan siguran dokaz da je nevjera pustila korijen u vašoj duši je da ste prestali moliti za ono što ste jednom vjerovali da Bog može učiniti. Više mu ne donosite svoja bremena. Ne dolazite mu više s vjerom. Ukratko, više mu niste voljni dopustiti činiti stvari u vašem životu na njegov način.

"Molite, i dat će vam se ! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se" (Mt 7,7).