U DOLAZEĆIM DANIMA

U dolazećim danima mnogi će doći pod Kristovu silu i nazočnost. Oni koji mu se u potpunosti vrate – koji se pokaju, prime oproštenje te goste s njim u molitvi i njegovoj Riječi – vidjet će kako se sve njihove suze pretvaraju u radost. Upravo sada širom svijeta teku ogromne rijeke suza onih koji su već oslobođeni. Nakon stoljeća sotonskog ropstva, ljudi su oslobođeni lanaca te prolijevanju suze pokajanja i slavljenja svome Izbavitelju.

Izaija je prorokovao da kad počnemo vidjeti Božja čudnovata djela u našoj sredini, vikat ćemo: "I reći će se u onaj dan: Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio; ovo je Jahve u koga s uzdasmo! Kličimo i veselimo se spasenju njegovu" (Iz 25,9). Onim što je vidio, Izaija je bio tako uzbuđen da je gotovo prsnuo od zadivljenosti.

"Sramotu će svog naroda na svoj zemlji skinuti" (Iz 25,8). Riječ sramota ovdje dolazi od hebrejskog korijena koji nagovještava "grđenje, brukanje". To govori o sotonskim silama koje izruguju i brukaju odane vjernike. Takvi napadi dolaze uglavnom kad molimo za ljubljene da budu izbavljeni iz demonske utvrde.

Možda ste čuli te sramotne grdnje iz pakla. Ismijavaju vas govoreći: "Hvališeš se da Bog odgovara na molitvu. Dakle, gdje je njegov odgovor? Godinama si postio i molio za svoje dijete, ali još nisi dobio odgovor. Nakon svega tog vremena, ništa se nije promijenilo. Nikada se neće spasiti." Zatim čujete ovo optuživanje: "To je tvoja pogreška. U to si dijete (u onog prijatelja ili bližnjega) posadio sjeme buntovništva. Ti si otvrdnuo njegovo srce." Ljubljeni, To je đavolje najčešće sramoćenje naroda Božjeg i nikada to ne smijemo slušati. Umjesto toga, stojmo na sigurnoj Božjoj Riječi za nas: "Sramotu će svog naroda na svoj zemlji skinuti" (Iz 25,8).