RAZVIJANJE APSOLUTNOG POUZDANJA

Kad smo usred kušnje, moramo skinuti oči s naših nevolja. U takva vremena trebamo se ohrabriti, govoreći: "Moj Bog može učiniti sve – i nije me zaboravio. On drži svoje oči na meni i sada dok prolazim kroz ovu strašnu kušnju. I znam, bez obzira kako stvari izgledaju loše, on sve ima pod kontrolom. Nitko i nikakva sila ne može promijeniti plan koji on ima za mene."

Možda ste upravo sada obeshrabreni pitajući se: "Ne mogu vidjeti nikakav izlaz iz mojih nevolja. Hoću li ikada izaći iz svoje vruće kušnje? Hoće li moje trpljenje trajati dok Isus ne dođe? Gospodine, hoću li ikada biti u stanju ponovno se radovati?"

Evo Božjeg odgovora vama: "Za Jobovu ste strpljivost čuli, a vidjeli ste ishod njegovim nevoljama koji mu je Gospodin dao. Jer Gospodin je pun samilosti i milosrđa" (Jak 5,11). "Jahve vrati Joba u prijašnje stanje, jer se založio za svoje prijatelje, pa mu još udvostruči ono što je posjedovao" (Job 42,10).

Možda nećete udvostručiti što ste izgubili, kao Job. Ali imat ćete nešto daleko veće. Imat ćete pravu spoznaju srca da je Bog u kontroli vašega života. Njegova ljubav za vas neće više biti samo teološka zamisao. Umjesto toga, duboko ćete upoznati njegovo izbavljenje na osobni način. I nikada se više nećete bojati nikakva protivnika ili poteškoće. Zašto? Jer ćete proći kroz svoju nevolju kao izvrstan pobjednik, sjedeći s Kristom Isusom na nebu.

Upravo sada možda, kao Job u početku svoje kušnje, poznajete Boga samo kroz slušanje o njemu, kroz propovijedi i proučavanje Biblije. To je dobro, jer nam Pismo govori da točno odande dolazi naša vjera: kroz slušanje Riječi Božje. Međutim, sad Bog želi da ga i vidite. On želi da razvijete apsolutno pouzdanje da ima smišljen božanski plan za vaš život. I njegov vječni naum ne može spriječiti nikakav demon u paklu niti ikakvo čudovište koje se pojavi na vašem putu.

Tada ćete, usred svoje najveće kušnje, biti u stanju svjedočiti o Božjoj dobroti, kao Job. I citirat ćete s povjerenjem ovu veliku izjavu vjere: "Da me i ubije, ipak ću se uzdati u nj" (Job 13,15).