STRUJA POSLUŠNOSTI

Važno je razumjeti motiv iz kojega izvire naša poslušnost jer ako izvor nije čist, sve što izvire iz njega bit će nečisto.

Žalosna istina je da su mnogi kršćani u ove posljednje dane poslušni Bogu samo zato što se boje odlaska u pakao. Boje se gnjeva svoga Oca i njihova poslušnost njemu samo je "zakonska". Oni nemaju izvornu želju ugađati mu.

Isus je sve činio iz ljubavi i želje da donese zadovoljstvo svome nebeskom Ocu: "Tada Isus reče: 'Kad podignete Sina Čovječjega, tada ćete saznati da Ja Jesam i da ništa od sebe ne činim, već da govorim ono što me Otac nauči. Onaj koji me posla sa mnom je. On me ne ostavlja sama, jer ja uvijek činim što je njemu ugodno" (Iv 8,28-29).

To je bila stijena, temelj na kojem je Isus gradio svoj život poslušnosti. To je bio izvor, motiv, iz kojega je struja njegove poslušnosti dolazila. To treba biti i naša stijena.

"Jer ne siđoh s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla" (Iv 6,38).

Isus se predavao molitvi na vrhu gore, na tihim mjestima, često čitave noći u zajedništvu sa svojim Ocem. Njegova velika molitva bila je: "Oče, što želiš? Što će ti donijeti zadovoljstvo? Što mogu učiniti da ispunim želju tvog srca?"

To je stav osobe koja ima Duh Kristov i to bi trebao biti i naš stav – da možemo biti čovjek koji gradi na stijeni. Temeljni motiv sve naše poslušnosti mora biti: "Sve činim jer želim ugoditi mome Gospodinu; želim mu donijeti veliko zadovoljstvo!"