DOLAZEĆA OLUJA

Kad se zaspalo dijete mora probuditi, dobar roditelj blago ga trese za ramena. Ako se dijete odmah ne probudi, trese ga malo jače. Roditelj ustraje jer zna da će dijete trpjeti ako se ne probudi na vrijeme.

To je točno ono što Bog čini upravo sada – i u Americi i u svijetu. Isprva je potresao vrlo nježno, ali sad je njegovo potresanje postalo jako jer nas nije uspio probuditi.

Gospodin je doslovce počeo tresti zemlju s potresima u kasnim 1980-tima. Potres u Armeniji zbrisao je gotovo čitavu onu pokrajinu. Potres u Japanu od 6.9 stupnjeva gotovo je uništio čitav jedan grad. A onda je došao strašan potres u San Franciscu kojega su gotovo svakodnevno slijedili drugi u tom području. Potresi su pogodili zapadnu obalu od sjeverne Kalifornije do San Diega pa sve dolje u Meksiko.

Izaija proriče da će se jednoga dana Bog dići i potresti cijelu zemlju: "Gle, Jahve razvaljuje zemlju, razara je … nesta svakog veselja, radost je iz zemlje prognana … jer će tako biti na zemlji među narodima, kao kad se tresu masline" (Iz 24,1.11.13). Bog će potresti zemlju kao da je stablo masline – dok ne padne svaki pojedini plod.

Ezekiel kaže da kad se podigne gnjev Božji, potrest će sve što se potresti može: "I trest će se poda mnom … po zemlji i svi ljudi što žive na njoj. Planine će se razvaliti, vrleti popadati i sve se zidine porušiti … I uzveličat ću se, posvetiti i objaviti pred svim narodima, i znat će da sam ja Jahve" (Ez 38,20.23)

Pisac Poslanice Hebrejima kaže: "Ja ću još jednom potresti ne samo zemlju nego i nebo … da ostanu one (stvari) koje se ne mogu uzdrmati" (Heb 12,26-27).

Bog će potresti sve na vidiku tako da se On otkrije kao jedina sila koja se ne može uzdrmati!