NEBO NIJE UMIROVLJENIČKI DOM

Možda se pitate: "Gospodine, zašto mi je moj posao uvijek tako stresan? Zašto se uvijek osjećam kao autsajder? Što nije u redu sa mnom?"

Sve je u redu s vama. Bog je na djelu! On vas drži bolesnim i umornim od ovoga umirućeg svijeta. On kaže: "Ne možeš se previše uključiti u ovo ovdje, jer će sve to nestati u dimu. Usredotoči svoje sklonosti na stvari gore – na novi svijet koji dolazi."

Vaš odgovor je: "Ali kakav gubitak! Tako sam pun snage! Imam talent, ideje, oštrouman sam, imam želju mnogo postići. Osjećam da se gušim, da sam sprečavan. To je tako frustrirajuće."

Imam dobru vijest za vas! Kad sve završi i vaši prijatelji izrugivači budu odrezani – njihovo djelo rastočeno tako da ne ostane ništa, karijere im rastaljene, novac spaljen – vaše djelo tek će započeti.

Vidite, nebo nije umirovljenički dom. Naprotiv, naš vječni dom je mjesto velike akcije, pun novih horizonata i neopisivih planova. Bog će u potpunosti upotrijebiti sve vaše darove, talente i želje. On neće potratiti nijednu stvar koju vam je dao. Naprotiv, vaši darovi bit će mnogo puta povećani. On će vas upotrijebiti za svoju slavu u vječnosti!

Isus nam daje nekoliko nagovještaja kakvo će to iskustvo biti:

"Blago onomu sluzi koga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako čini. Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svim imanjem svojim" (Mt 24,46-47). Grčka riječ za postavljanje ovdje nagovještava "vječno naimenovanje". Bog će nas postaviti kao čuvare nad svim svojim imanjem kroz svu vječnost!

"Tada mu reče gospodar: 'Dobro, valjani i vjerni slugo! Bio si vjeran nad malim, zato ću te nad velikim postaviti" (Mt 25,21).

"On mu odgovori: 'Dobro, valjani slugo, jer si se u vrlo malom pokazao vjeran, imaj vlast nad deset gradova'" (Lk 19,17).

Vječna naimenovanja … upravljanje nad njegovom kućom … upravljanje nad njegovim imanjem … upravljanje nad gradovima. Mi ćemo upravljati i vladati s Isusom u njegovu kraljevstvu – kao kraljevi i svećenici!