BOG RADI

Ključna poruka za vjernike danas je da je Bog unaprijed isprogramirao svu budućnost. On zna točan trenutak Kristova povratka, a i posljednja velika nevolja, sud i armagedonska bitka na njegovu su kalendaru.

Bog koji nadzire čitavo nebo i zemlju rekao je: "Gle, narodi su kao kap iz vedra, vrijede kao prah na tezulji … Svi narodi ko ništa su pred njim, ništavilo su njemu i praznina" (Iz 40,15.17).

Bog želi da nastavimo raditi do Kristova povratka. To jednostavno znači da moramo raditi kao da kraj nikada neće doći, a živjeti kao da će doći sutra.

Bog još uvijek broji vlasi na našoj glavi. On još uvijek zna broj vrabaca koji padnu, još uvijek čuje molbe prije nego su izgovorene i još uvijek odgovara prije nego je zazvan. On još uvijek daje daleko više nego što možemo tražiti ili misliti. Dakle, zašto se bojati? (Vidi Mt 6,25-34).

Pripremljeni kršćani, probudite se! Sve je pod kontrolom; Bog radi! On spašava, iscjeljuje, krštava i priprema svoju kuću da bude spremna. Strah je bogohuljenje. Zapovjeđeno nam je da se ohrabrimo u Gospodinu te počnemo pjevati i radovati se gledajući kako se primiče posljednji čas. Netko može pitati: "Ali kako se mogu radovati kad vidim ovaj stari, od grijeha proklet svijet, kako se raspada?"

Moj odgovor je biblijski odgovor: "Znamo da sva stvorenja zajedno uzdišu i da se sva skupa nalaze u porođajnim mukama … ustrajno iščekujući posinjenje; otkupljenje" (Rim 8,22-23).

Žena u trudovima može vikati od boli, no u srcu se raduje zbog rođenja novoga života. Kraljevstvo Božje dolazi. Kraljevstvo sotone pada. Na taj način, kršćanin može reći s pouzdanjem: "Bog sve ima pod kontrolom!"