KASNA KIŠA

Zaharija 12,10 govori o obećanoj kasnoj kiši koja će prethoditi posljednjoj žetvi. Gospodin strpljivo čeka dok ne bude izlivena njegova posljednja kiša, jer ona će proizvesti posljednju žetvu!

U prvom dijelu 20. stoljeća, pentekostni pokret započet u Kanadi, nazvan je bio "Pokretom kasne kiše". Trajao je možda četrdeset ili pedeset godina. Danas je ostalo još samo nekoliko crkava "Kasne kiše". Međutim, oni koji su bili uključeni u taj pokret bili su uvjereni da doživljavaju veliko, posljednje izliće Duha. Mnogi su rekli: "To je to!" Ali taj pokret se osuo. I drugi takvi pokreti su došli i otišli. Zašto? Jer nisu bili usredotočeni na žetvu!

Mnogi takozvani pokreti Duha Svetog brzo su nestali jer su bili usredotočeni na čovjeka – na darove, blagoslove, samodokazivanje, sreću. Ples, smijeh, rika ili bilo kakvo drugo očitovanje pripisano Duhu Svetom sve je od tijela ako ne stvara slomljeno srce za izguljenima i nespašenima. Ako je doista od Duha, rezultirat će glađu i sklonošću da se dosegne izgubljen, umirući svijet!

Isus je povezao žetvu s izgubljenim dušama kad je rekao: "Zato molite Gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju" (Mt 9,38).

Svako pravo izliće Duha Svetog usredotočit će se na tu Isusovu molitvu. A nekoliko probuđenja, koja su dokumentirana kao izvorna, bila su blagoslovljena velikim žetvama duša. Nema pravog probuđenja bez velikog skupljanja izgubljenih duša.

Pogledajte što se dogodilo kao rezultat Joela 2,28. Na Pentekost je u jednom danu bilo spašeno 3000 ljudi, a nakon toga svakodnevno su se pridodavale duše. Ti vjernici zatim su bili raspršeni širom svijeta da svjedoče Krista izgubljenima.

"… dok se na nas ne izlije duh iz visina. Tad će pustinja postat voćnjak, a voćnjak se u šumu pretvorit" (Iz 32,15). Izaija ovdje govori: "Kad Duh Sveti dođe, on stvara plod za žetvu. Izguljene duše tada se zadobivaju u obilju!"