DOZIVAJUĆI NAM U PAMET

"Ovo je, ljubljeni, već druga poslanica koju vam pišem. U objema vas potičem dozivajući vam u pamet zdravo shvaćanje" (2 Pt 3,1). Petrova poruka o kraju sadašnjeg svijeta i početku nove zemlje s naumom je da raspiri u nama nadu i održi nas da se ne usidrimo na ovom svijetu.

Ova istina je da "nam dozove u pamet", "budući da će se ovo sve tako raspasti" (2 Pt 3,11). Sve ono što ljudi drže dragocjenim, sve za što rade čitav život da bi posjedovali i uživali, raspast će se u iznenadnom ognju!

Pokušajte to zamisliti: sve tvrtke na Wall Streetu, svi poslovni uredi, sve banke, svi računalni centri – nestat će! Nestati će Ujedinjeni narodi. Državne i federalne zgrade bit će do temelja spaljene. Fort Knox i sve njegovo zlato nestat će. Više neće biti tvorničkih postrojenja, nebodera, mostova, tunela, aviona, vlakova. Neće ostati zapravo ni pepela! Riječ Božja jasno kaže "da će se u ognju rastopiti … raspasti" (r. 10-11).

Grčka riječ za "raspasti" ovdje znači "popustiti, prekinuti i rastaliti". Drugim riječima, Bog će prekinuti partijanje! On će otrgnuti ljude od svega za čim su žudjeli i onda sve to rastaliti u žestokoj vrućini!

Želim s vama podijeliti istinu koja će vam pomoći razumjeti zašto vas sekularno radno mjesto nikada neće u potpunosti prihvatiti ako ste odani Isusu. Bez obzira gdje radite – u banci, školi, čistite ulice, bilo gdje – vjerojatno doživljavate mnogo odbacivanja, neprihvaćanja i pogrešnog shvaćanja. Primate malo ili nimalo priznanja za ono što radite. Progonjeni ste, izrugivani, govore o vama iza vaših leđa. I shvaćate da nikada nećete biti "jedan od tih mladića" ili "jedna od tih djevojaka". Zbog toga se nikada ne osjećate udobno ili doista sigurni. Zašto je to tako?

Sve je to Gospodnje djelo! On to dopušta da nikada ne prionete uz ovaj kratkotrajan, prolazan svijet. Mnogim kršćanima postaje previše udobno na ovom svijetu te na kraju odlaze od Gospodina. Njihova srca i umove zarobljava prosperitet, prihvaćanje i priznanje.