KAKO MOŽEMO ZNATI DA SMO DOISTA "U KRISTU"?

(Upamtite, ovi dokazi su pod uvjetom da ste se pokajali za grijeh, ostavili svu pokvarenost, povjerovali u Krista za vječno spasenje i dopustili mu da vas premjesti iz tame u njegovo kraljevstvo svjetla.)

1. U Kristu ste ako ste neprestano obnavljani. Oni koji su "u Kristu" ne odmaraju se na davnom iskustvu obraćenja. Naprotiv, oni neprestano vape da budu promijenjeni i obnovljeni Duhom Svetim. Njihova dnevna molitva je: "Gospodine, izvadi iz mene sve što nije slično tebi."

"Dakle, ako je tko u Kristu, on je novi stvor: staro je nestalo, novo je, evo, nastalo" (2 Kor 5,17). "Tada nas – ne zbog pravednih djela koja smo mi učinili, već po svom milosrđu – spasi kupelju ponovnog rađanja, obnove koju čini Duh Sveti, koga obilno izli na nas po našem Spasitelju Isusu Kristu" (Tit 3,5-6).

2. U Kristu ste ako vodite svoj život prema Pismu. Imate li strahopoštovanje za Riječ Božju?

"Ali tko god vrši njegovu riječ, uistinu, u tome je do savršenstva došla ljubav Božja. Po tome znamo da smo u njemu" (1 Iv 2,5). Biblija jasno daje znati da znamo da smo u Kristu ako ljubimo njegovu Riječ i poslušni smo joj.

3. U Kristu ste ako je vaša vjera pomiješana s milosrđem. Pismo kaže da ako nemate milosrđa ili bezuvjetne ljubavi, ne možete biti u Kristu.
"Kad bih imao dar proricanja i znao sve tajne i sve znanje; kad bih imao puninu vjere, tako da bih brda premještao, a ljubavi ne bih imao, bio bih ništa" (1 Kor 13,2). Ništa u grčkom ovdje znači: "Bez bezuvjetne ljubavi za sve, ja sam nitko i uvijek ću biti nitko."

Možete biti talentiran propovjednik, snažan evanđelist ili pomazan učitelj Riječi Božje koji hoda u velikoj vjeri, ali ako nemate ljubavi za druge, ništa ste.