JE LI VAŠA LJUBAV ŽIVA?

Ako možete hodati kroz svoj dnevni život suočavajući se s raznoraznim smetnjama i zahtjevima, a da ne provedete ni deset minuta u nazočnosti Božjoj, vaša ljubav umire.

Razmislite o tome! Ako volite nekoga isključivo iznad svih drugih, učinit ćete da ta osoba misli da je najvažnije biće na zemlji. U usporedbi s tim sve drugo bit će blijedo.

Niste li tako u početku voljeli svoju ženu, kad ste se tek počeli viđati? Ako vas je nazvala kad ste bili zaposleni, sve ste odbacili samo da razgovarate s njom. Ako vam se netko nametao dok ste bili sami, zamjerali ste to. Sve drugo zauzimalo je drugo mjesto u vašem nastojanju da razvijete ljubav među vama.

Mnogi kršćani danas žive tjednima, čak mjesecima, a da ne provedu kvalitetno vrijeme s Isusom. Kako mogu ljubiti Isusa čitavim srcem kad ga na kraju danima zanemaruju?

U Pjesmi nad pjesmama zaručnica nije mogla zaspati zbog svoga dragog jer "… se on već bijaše udaljio …" (Pnp 5,6). Ova žena digla se usred noći, govoreći: "Ostala sam bez daha kad je otišao. Tražila sam ga, ali ga nisam našla, zvala sam, ali nije se odazvao" (isti stih). I tako je brzo istrčala na ulicu, tražeći svugdje svoga dragog i vičući: "Jeste li vidjeli moga dragog?"

Zašto je to bila tako ozbiljna stvar za nju? Jer, kao što kaže: "Takav je dragi moj, takav prijatelj moj" (stih 16). "Bolna sam od ljubavi (klonula od želje za njim)" (stih 8). Nije mogla biti bez svoga dragog.

Kako se Isus osjeća kad prostire stol i željno čeka naše društvo, ali mi se nikada ne pojavljujemo? Biblija nas naziva njegovom zaručnicom, njegovom velikom ljubavi. Ona kaže da smo stvoreni za zajedništvo s njim. Dakle, kakvo odbijanje on mora osjećati kad neprestano stavljamo druge ispred njega?