ON VAS VOLI BLAGOSLIVLJATI by Gary Wilkerson

"Izak je sijao u onom kraju, i one godine urodilo mu stostruko" (Post 26,12).

Bila je to godina suše, zapravo druge suše. Tamo se vjerojatno još moglo naći prašine od ranije suše, a ipak je Bog rekao narodu da sije novi usjev.

Izak je poslušao Boga iako je možda mislio da to neće funkcionirati. Nije mu baš imalo mnogo smisla sijati drugi usjev. Međutim, bio je krajnje poslušan Bogu i kao rezultat toga požeo je ogromnu žetvu – "stostruku".

To je mnogo! Ako bih ja vidio našu crkvu da je narasla 20 posto ili da su moje financije narasle 20 posto, ako bih uživao 20 posto veću naklonost u mojim odnosima – dakle, vidite kamo s time idem. Koliki biste htjeli da vidite 20 posto bolji brak, 20 posto bolju djecu – mislim, da vam se djeca bolje ponašaju – ili 20 posto veći financijski blagoslov? To bi bilo divno, zar ne? Ali ovo nije bilo 20 posto niti čak 100 posto, ovo je bilo stostruko – umnoženo sto puta. I to usred suše!

Uvjeravam vas da se Bog ne brine u vezi s gospodarstvom Amerike. Niti se brine u vezi s onim što se događa na vašem poslu ili u vašem domu. On ima svu sposobnost, sredstva i silu u nebu te je u stanju ispuniti sve vaše potrebe prema svome bogatstvu u slavi.

On želi da znate da vas je blagoslovio. To je njegovo srce. Riješite se zamisli o ćudljivom, staromodnom Bogu gore u nebu koji čeka da učinite neku pogrešku kako bi vam mogao nešto oduzeti. I odbacite Boga "Djeda Mraza" koji provjerava jeste li zločesti ili dobri da bi vas prema tome nagradio. Bog vam želi dati snagu da budete poslušni jer vas voli blagoslivljati.

Iznova i iznova vidim kako Bog kaže: "Učini ovo ili ono. Uzdaj se u mene usred toga." Možda se osjećate kao da ste u suši jer su vam sredstava na dnu. Možda mislite da je vaš duhovni život na pustom mjestu i možda ne osjećate da imate išta dati. Ne osjećate se prikladni svjedočiti ovoj skupini, propovijedati onim ljudima ili ići u onu zemlju da budete na misijskom polju. Kad se ja tako osjećam, a ipak idem naprijed i činim što mi Bog kaže da činim, uvijek primam blagoslov. Tu je uvijek slavno izliće njegove dobrote.